slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο μεταβατικός που θέλει να γίνει…μόνιμος!

Του Κώστα Ροδινού

Αν κρίνω από τη σημερινή δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος», έτσι και ο κ. Παπαδήμος αποφασίσει να ..κατέλθει στην πολιτική θα …σαρώσει! Απορώ γιατί το σκέφτεται ακόμη! Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ποιοι θέλουν συγκυβέρνηση

«Όταν πλέον κατέστη βεβαιότητα ότι το Μνημόνιο είναι μια καταστροφική συνταγή και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα, έβαλαν μπροστά το σενάριο της …
συγκυβέρνησης.

-Το ΕΘΝΟΣ του κ. Μπόμπολα, δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρείας MARK, σύμφωνα με την οποία το 49.1% του εκλογικού σώματος επιθυμεί συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Ανάλογη προσπάθεια είχε καταβληθεί και από το MEGA την περασμένη Δευτέρα.

-Ποιοι άλλοι προωθούν την ιδέα; Πρώτη και καλύτερη η κ. Μπακογιάννη, η οποία από το ….«Αχελώος TV» δήλωσε: « Επιμένω όμως ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση εκτάκτων αναγκών, η οποία θα εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο για δύο χρόνια….»

-Ο έτερος θιασώτης της …συγκυβέρνησης ο κ. Καρατζαφέρης, έχει κάνει τόσες πολλές δηλώσεις, που είναι πλέον γνωστή σε όλους η επιθυμία του.

-Από το χορό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και μερικοί της από εδώ πλευράς, που είτε επειδή βλέπουν ότι δεν έχουν ρόλο και …ασφυκτιούν, είτε επειδή αδυνατούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι ο Σαμαράς θα κερδίσει τις εκλογές, το «παίζουν υπεράνω» δήθεν για τη σωτηρία της Πατρίδος.

-Ως θιασώτες της συγκυβέρνησης, εμφανίζονται οι εγχώριοι τραπεζίτες, αλλά και οι γνωστοί προμηθευτές και μεγαλοεργολάβοι του δημοσίου.

-Το σχέδιο, έχει και τις υψηλές ευλογίες της τρόϊκας! Είναι οι εμπνευστές τους σχεδίου, είναι δυνατόν να το αφήσουν να πάει άπατο;

Αυτά τα γράφαμε στις 3-10-2011 όταν ρωτούσαμε «ποιοι και γιατί προωθούν την συγκυβέρνηση;»....



Παπαδήμος πολιτικός!

Που βρισκόμαστε σήμερα;

Κατά δήλωση του κ. Λοβέρδου, στο «Πρώτο Θέμα», «η Ελλάδα καταρρέει και με Παπαδήμο»!

Όμως, ο ….εθνικός μας εργολάβος έχει …διαφορετική γνώμη.

«Υπέρ της συγκρότησης σχηματισμών διαφορετικής αντίληψης τάσσεται το 75% των ερωτηθέντων, δηλαδή τρεις στους τέσσερις πολίτες. Αναζητούν το καινούργιο για να μην επαληθευτούν οι φόβοι ότι επέρχεται το οικονομικό και κοινωνικό κραχ.

Η τάση είναι εξίσου ισχυρή και στα δύο κόμματα εξουσίας. Ομως συνεπαίρνει και τα μικρότερα κόμματα, που έτσι κι αλλιώς εμφανίζονται ενισχυμένα στις παρούσες συνθήκες.Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ενας στους δύο δηλώνει εκ των προτέρων ότι θα τον υπερψηφίσει, αν θελήσει να συμμετάσχει στις εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού.»

Μόλις μια εβδομάδα πρίν, η δημοσκόπηση της MRB έδειχνε άλλα! Σημειώθηκε κάποια θεαματική βελτίωση την εβδομάδα που μας πέρασε και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Τι προσπαθούν να κάνουν;

Πρώτον, να …διαχωρίσουν τον κ. Παπαδήμο από την….κυβέρνησή του! Λές και ο κ. Παπαδήμος δεν απεδέχθη να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης! Γράφει χαρακτηριστικά το ΒΗΜΑ : «Ο Λ. Παπαδήµος, σχεδόν έναν µήνα µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης, µοιάζει εγκλωβισµένος στο Μέγαρο Μαξίµου»!!!

Δεύτερον, να διεμβολίσουν τα κόμματα για να δημιουργήσουν μια προοπτική υπό τον κ. Παπαδήμο!

Τρίτον, μπροστά στο δίλημμα αυτό να εξαναγκάσουν, κυρίως τη Ν.Δ., να συναινέσει στην παράταση του βίου της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το τελευταίο είναι σφοδρή επιθυμία και του κ. Παπανδρέου ο οποίος για μια ακόμα φορά, εξυπηρετείται από τα παιχνίδια των ΜΜΕ! Να θυμίσω οτι τα κατήγγειλε εσχάτως οτι υπονόμευαν την κυβέρνησή του!

Θέλει να γίνει …μόνιμος;

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

-Ο κ. Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός για να φέρει σε πέρας συγκεκριμένα πράγματα, εντός ορισμένου χρονικού πλαισίου και μετά από συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

-Αν συντρέχει λόγος παράτασης του βίου της κυβέρνησης, αυτό πρέπει να μας το πεί ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Και να μας εξηγήσει το γιατί. Οχι να μιλούν οι τρίτοι. Καθ΄ότι γνωρίζω ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε δημοσίως. Αν το διαρρέει, τότε επιδίδεται σε μικροπολιτική.

-Όμως, σε κάθε περίπτωση, την παράταση του βίου της κυβέρνησης αρμόδιοι να την αποφασίσουν είναι οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, ούτε εξωθεσμικών κέντρων και δει εργολάβων.

-Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να απεύχονται τις εκλογές. Με τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, κινδυνεύουν με πανωλεθρία. Όμως, η κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίχθηκε για να λύσει τα προβλήματα της χώρας, όχι του ΠΑΣΟΚ.

-Αυτή η συζήτηση πρέπει να σταματήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπαδήμου. Όσο την επιτρέπει, θα οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι τη συντηρεί ο ίδιος.

Συμπέρασμα: Οι συζητήσεις για την παράταση της θητείας Παπαδήμου πλήττουν την αξιοπιστία του! Δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος αφού διορίστηκε πρωθυπουργός, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν είναι πολιτικός, να προσπαθεί τώρα να παρατείνει τη θητεία του! Εν αγνοία μάλιστα του Ελληνικού Λαού, την ετυμηγορία του οποίου προσπαθούν να παραπέμψουν στις καλένδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΛΕΙΣΤΕΙΣΙΟΝ, ΤΟΝ ΚΩΠΗΛΑΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΕΙΣΔΟΧΕΑ,Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ,ΕΦΑΓΑΝ,ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ,ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. ΟΧΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ,ΟΥΤΕ F-16 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.