slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο… εμείς κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ…
ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΠΧΑΣΑΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Ανάμεσα στις άδικες και αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, ζήσαμε πρόσφατα και την δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου. Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις 4 Νοεμβρίου του 2011 ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, τις ίδιες στιγμές , με διαδικασίες fast track και μόνο σε μία ημέρα , στις 4/11/2011, γνωμοδότησε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, εξετάστηκε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου  από το ΥΠΕΚΑ διαμορφώθηκε η τελική άποψη , στάλθηκε το κείμενο σε επτά (7) υπουργούς και έναν αναπληρωτή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ!!!
Εκ των υπογραφόντων υπουργών είναι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος για τον οποίο τίθενται θέμα ηθικής, διότι διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση με ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά, στην οποία διευθύνουσα σύμβουλος είναι η σύζυγός του κα Λάρα Μπαράζι.
Τη ριζική του διαφωνία και αίτημα για απόσυρση ως αντισυνταγματικό κατέθεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων περιοχών που θίγεται η ανάπτυξή τους από τις υδατοκαλλιέργειες. Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) κατέθεσε την διαμαρτυρία της ενώ την οργή τους και τις αντιρρήσεις του εκφράζει και ο Π.Αλιβιζάτος , ο νέος υφυπουργός Τουρισμού. Το σημαντικό είναι ότι και οι ιχθυοκαλλιεργητές είναι δυσαρεστημένοι από το περιεχόμενο της απόφασης!!!
Μέσα στο γενικό «μπάχαλο» που επικρατεί , θυμίζω ότι στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 30 Μαΐου του 2011, η παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής  και η παράταξη της πλειοψηφίας του κου Μαχαιρίδη ψήφισαν θετικά τη γνωμοδότηση που αφορούσε παρόμοιο θέμα για την  Κάλυμνο.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ-ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
-  Το θέμα το εισηγήθηκε η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δηλαδή η παράταξη του κου Μαχαιρίδη.
-  Δεν είχε καταγραφεί έως εκείνη την ώρα καμία αντίδραση είτε από την αυτοδιοίκηση  είτε από άλλο φορέα είτε από υπηρεσιακούς παράγοντες.
-  Σε περιοδεία μου στην Κάλυμνο στις 3/7/2011, σε συνεντεύξεις μου σε τοπικά ΜΜΕ, βλέποντας και την αντίθεση των κατοίκων του νησιού, δήλωσα ότι η παράταξή μας θα ζητήσει να ξανασυζητηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.
Αυτό έγινε σε συνεργασία με Καλύμνιους περιφερειακούς συμβούλους  στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Η απάντηση από τον κο Μαχαιρίδη ήταν ότι το θέμα οριστικοποιείται εντός των ημερών και κατά συνέπεια δεν είχαμε τη δυνατότητα να αλλάζοντας  τις απόψεις μας να παρέμβουμε.
Η παράταξή μας έκανε τα δέοντα με σεβασμό στους πολίτες και στις αρχές της.
-  Επισημαίνω ότι δεν γνωρίζαμε τις αντιρρήσεις των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου που διατυπώθηκαν μετά την 30η Μαΐου δηλαδή μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Όταν το διαπιστώσαμε , κινηθήκαμε ανάλογα με τη δημόσια τοποθέτησή μας στις 3/7/2011 και στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο.
Επισημαίνω πάλι ότι το θέμα το έφερε αρχικά  προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 30/5/2011 η παράταξη της Περιφερειακής Αρχής που στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκει ο κος Γερουλάνος...
Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για να στηρίξουμε την ανάπτυξη των νησιών μας. Άλλωστε οι νησιώτες μας τώρα γνωρίζουν και συγκρίνουν - και φυσικά και στην Κάλυμνο - ότι αντίθετα με την σημερινή απραξία και εγκατάλειψη είχαμε εργαστεί με πάθος , εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι συνεχίζουμε .
Το αεροδρόμιο της Καλύμνου, το κτίριο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ο βιολογικός, οι αφαλατώσεις, ο δρόμος Αργινώντα-Βαθύ, το καταδυτικό Πάρκο, το ορειβατικό κέντρο, τα λιμενικά έργα κ.τ.λ. είναι ορισμένα έργα που θυμίζουν την δράση μας και την ουσιαστική αναπτυξιακή μας παρέμβαση.
Σήμερα η Κάλυμνος και τα νησιά μας βιώνουν την οπισθοδρόμηση, τη διόγκωση της ανεργίας , την απουσία έργων υποδομής, τον αποκλεισμό από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, την ακρίβεια και την εγκατάλειψη, την ελλειπή  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα δεινά...
Αυτό το γκρίζο σκηνικό θέλουμε να ανατρέψουμε και
ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ
                                                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: