slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ: Ο ΓΑΠ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ!

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε χθες, σε εκπομπή του Σκάι ο Γιώργος Φλωρίδης για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για το τι δεν πήγε καλά και η Πατρίδα μας οδηγήθηκε σε αυτό το αδιέξοδο με τις συνεχείς αποτυχίες των μέτρων και των Μνημονίων. Απαντώντας, τόνισε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και όταν αυτός ήταν μέλος της ήταν σαφές ότι:

1. Η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ και για τίποτε με τους δανειστές.
2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου, όπως το έβλεπα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αμέλησε ή δεν κατάφερε να συγκροτήσει μία δυνατή ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που θα μιλούσε συνεχώς με τους δανειστές.
3. Οι δανειστές μας δεσμεύουν με στόχους, όχι για μέσα με τα οποία επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι. Εάν εμείς βρίσκαμε τα μέσα, εάν για παράδειγμα αντιμετωπίζαμε την φοροδιαφυγή, θα πιάναμε τους στόχους. Εάν τα καταφέρναμε δε θα αναγκαζόμασταν να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, που είναι και η εύκολη λύση για μία κυβέρνηση που δεν είναι αποτελεσματική.
«Όταν τα λέμε εμείς αυτά, μας λένε λαϊκιστές και ότι δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια» παρατήρησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που συμμετείχε στην ίδια συζήτηση!
Άρα, ο κ. Φλωρίδης συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά που λέει διαρκώς αυτά τα πράγματα. Ότι δηλαδή υπάρχει έδαφος, στο περίφημο «μείγμα πολιτικής» ώστε να αναπνεύσει ο Έλληνας. Αρκεί η κυβέρνηση, με την υποστήριξη του Λαού να παλεύει και να διαπραγματεύεται καλύτερα για το συμφέρον του τόπου!!!

http://ndthessaloniki.gr/?p=4661

Δεν υπάρχουν σχόλια: