slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηγετική εμφάνιση Νικου Μαϊτού με αιχμές στους ΤΕΩΣ και σε όσους άσκησαν εξουσία


Νίκος Μαϊτός
Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ)


Μιλώντας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων»ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) Νίκος Μαϊτός αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνάντηση που είχε μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. (Μανώλη Καλαϊτζή Α’ Αντιπρόεδρο, Πέτρο Καραπάτη Γενικό Γραμματέα, Σταύρο Κονδύλη Ταμία και Αντώνη Χωριανόπουλο επίτιμο Πρόεδρο, Κατερίνα Τσάφου και Ιάκωβο Γιακουμή) με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου για το λιμάνι της Νάξου.
 Ο κ. Μαϊτός αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες τις δικιές του άλλα και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Νάξου (ΟΝΑΣ) στον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη για την...
εποικοδομητική συζήτηση για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νάξος, άλλα και για την πρόθεσή του να στηρίξει το πάγιο Ναξιακό αίτημά για ένα αξιοπρεπές και ασφαλές λιμάνι ο Νίκος  Μαϊτος αναφέρθηκε περιεκτικά σε αυτά που συζήτησαν λέγοντας ότι ο Γιώργος  Ανωμερίτης αναφέρθηκε στις ενέργειες που είχαν γίνει προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό λιμάνι στην Νάξο, κάτι που δεν έγινε ποτέ.
Στη συνεχεία ο Γιώργος Ανωμερίτης τους εξήγησε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Παράλληλα ανακοίνωσε στα μέλη της ΟΝΑΣ ότι ο ΟΛΠ έχει ιδρύσει θυγατρική εταιρεία με σκοπό την τεχνική υποστήριξη και την εξεύρεση χρηματοδότησης των λιμενικών έργων ανά την Ελλάδα.
Και ότι πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η υποστύλωση του υπάρχοντος λιμανιού με ταυτόχρονη διαπλάτυνση του λαιμού και δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου επιβατών στην προέκταση του καφενείου και φυσικά να φύγει αυτό το έκτρωμα από την μέση ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και χώροι στάθμευσης και μετακίνησης οχημάτων αφού εκτός των άλλων τίθεται και θέμα ασφάλειας των επιβατών. Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη το έργο αυτό θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο κάνοντας το λιμάνι ασφαλές.
Ο Νίκος Μαϊτος ανέφερε ότι ο Γιώργος Ανωμερίτης είπε στα μέλη της ΟΝΑΣ ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί άμεσα η τεχνική μελέτη επέκτασης του υπάρχοντος λιμένα (αρμοδιότητα Περιφέρειας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Νάξου) και να εκπονηθεί μελέτη χρηματοδότησης (αρμοδιότητα Υπουργείου Οικονομικών) κάτι το οποίο θεωρείται απαραίτητο για να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία έχει στο ταμείο της 3δισ διαθέσιμα για λιμενικά έργα από τα οποία έχουν απορροφήσει μόνο 54 εκατ.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της (ΟΝΑΣ) Νίκος Μαϊτος άσκησε κριτική σε όσους άσκησαν και ασκούν εξουσία στην Νάξο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα της Νάξου είναι ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και πρωτοβουλίες για τέτοια θέματα και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Νάξου, έτσι και για τα λιμενικά έργα, «υπάρχει έλλειμμα συνεννόησης και αυτό ήταν πάντα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα». Πρόσθεσε επίσης, ότι είμαστε το μεγαλύτερο νησί, έχουμε τεράστιες δυνατότητες και δεν τις αξιοποιούμε. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, να μοιράσουμε αρμοδιότητες και να δουλέψουμε συλλογικά για το καλό του νησιού κάτι που τόσο αυτός όσο και το Δ.Σ. της ΟΝΑΣ θα το επιδιώξουν.

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε εκτροχιασθεί ομαδικώς αν δεν είστε μεθυσμένοι. Από που πηγάζουν οι αρμοδιότητες του κάθε άσχετου να μιλάει για λιμάνι στη Νάξο; Ο κ. Μαιτός και ο κ Ανωμερίτης πως νομιμοποιούνται να μιλάνε για τέτοια έργα. Ο κάθε άσχετος που κατέχει ένα τίτλο μπορεί να μιλάει για τα πάντα σε αυτή τη χώρα; Ξυπνάτε, γιατί αυτά μας έφεραν στο σημείο που ήρθαμε.