slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουρισμού και Επεξεργασίας του Οργανισμού

Α) Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης κλπ, που έγινε στις 29/9 στη Ρόδο με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία τουριστικής ταυτότητας (destination brand) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίξαμε ότι, σύμφωνα με τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων του Τουρισμού αλλά και την πολύχρονη εμπειρία που έχει συσσωρευθεί, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ...τουριστικός προορισμός η Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου ως σύνολο, αφού μέχρι σήμερα κατοχυρωμένοι και παγκόσμια προβεβλημένοι προορισμοί είναι το κάθε νησί ξεχωριστά (Ρόδος, Κώς, Μύκονος, Σαντορίνη κλπ). Η προσπάθεια να θεωρηθεί το Ν. Αιγαίο συνολικά ως τουριστικός προορισμός, αντίθετα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην τουριστική αγορά και να έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια δεν συμφωνούμε με την Εισήγηση. Με αυτή την έννοια το κονδύλι των 100.000 € που προορίζεται για τον ανάδοχο ενός τέτοιου έργου, θεωρούμε ότι λίγο πολύ είναι πεταμένα λεφτά.



Β) Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επεξεργασίας του Οργανισμού της Περιφέρειας, υποστηρίξαμε ότι:
1.       Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού να ενταχθεί στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και όχι στη Γεν. Διεύθυνση Προγαρμματισμού και Εσωτερικής Λειτουργίας όπως είναι μέχρι σήμερα, αφού ο αναπτυξιακός προγαραμματισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ανάπτυξης.
2.       Στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης να υπαχθεί η Διεύθυνση Τουρισμού, μαζί με τις Διευθύνσεις Βιομηχανίας, Απασχόλησης, Εμπορίου.
3.       Η Διευθυνση Βιομηχανίας να απεμπλακεί από το αντικείμενο της Ενέργειας, το οποίο πρέπει να ενταχθεί στη Γεν. Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών
4.       Η Γεν. Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής να συμπεριλάβει και στον τίτλο και ως Διεύθυνση την Αλιεία, αφού η περιοχή μας είναι κατεξοχήν παραγωγική αλιευτική περιοχή
5.       Στη Γεν Δνση Αγροτικής Οικονομίας κλπ, να συσταθούν Τμήματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, όπως και Τμήμα Μελισσοκομίας
6.       Η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός να φύγουν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και ο μεν Πολιτισμός και ο Αθλητισμός να ενταχθούν στη Διεύθυνση Τουρισμού, η δε Παιδεία να αυτονομηθεί.
7.       Στη Γενική Διεύθυνση Μεαφορών να συσταθεί Διεύθυνση Ακτοπλοϊας, αφού από 1/7/2011 η αρμοδιότητα των ακτοπλοϊκών ενδοεπικοινωνιών έχει μεταφερθεί στην Περιφέρεια.
8.       Συμφωνούμε με τις προτάσεις των συλλόγων των υπαλλήλων των πρώην Νομαρχιών για μετατροπή των προσωποπαγών θέσεων σε οργανικές που πρέπει να προωθηθεί άμεσα, καθώς και με την αντιστοίχηση των υπηρεσιών μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
9.       Με δεδομένο τον κίνδυνο μεταφοράς και άλλων αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, είτε προς το κεντρικό κράτος, είτε προς τους Δήμους, είναι επιτακτικό να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων και στους δύο πρώην νομούς.

30/9/2011   

Δεν υπάρχουν σχόλια: