slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

2ο Συνέδριο Πρόληψης Καρδιαγγειακών Παθήσεων


To 2ο Συνέδριο για την Πρόληψη των Καρδιαγγειακών Παθήσεων, πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2011.
Για την οργάνωση και υλοποίηση του συνεδρίου συνεργάστηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό, τον κλινικό αλλά και τον  χώρο της Δημόσιας Υγείας οι οποίοι θα επικεντρωθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 Η κύρια θεματολογία  του συνεδρίου στοχεύει:

 
Στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτά.

Στην ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεων για μια πιο «υγιή καρδιά».

Στην ευαισθητοποίηση των γονέων σε σχέση με τις διατροφικές ή τις καπνιστικές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των παιδιών (Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που υλοποίησε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σύρου σε συνεργασία με η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικής με τις συνήθειες φυσικής δραστηριότητας αλλά και τις διατροφικές συνήθειες περίπου 1000 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Σύρου).

Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στην προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις σχετικά με τα προγράμματα προαγωγής της υγείας με στόχο την περιφρούρηση της υγείας των πολιτών από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με δεδομένες τις νέες αρμοδιότητες των «Καλλικρατικών» Δήμων αλλά και των  Περιφερειών.

Στους σύγχρονους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν οι επαγγελματίες υγείας στον τομέα αυτό.

Στην οργάνωση  και την εφαρμογή (στο αμέσως επόμενο από το συνέδριο διάστημα), προγράμματος διερεύνησης στον πληθυσμό των πολιτών που παρουσιάζουν  αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, μέσω σύγχρονων εργαλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: