slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2011. Το συμβάν διαπιστώθηκε από το Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, κατά το συνήθη έλεγχο του κτιρίου από τον ίδιο, τις ημέρες και ώρες που το δημοτικό κατάστημα δεν λειτουργεί από το κοινό.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου «ο Δήμαρχος ειδοποίησε την Αστυνομία Νάξου και άντρες της Ασφάλειας διενήργησαν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι είχαν παραβιαστεί τα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Ταμείου του Δήμου (σ.σ. οι δράστες είχαν παραβιάσει πλαϊνή μπαλκονόπορτα που τους οδήγησε στο εσωτερικό του πρώτου ορόφου) και είχε αφαιρεθεί το ένα από τα δύο χρηματοκιβώτια, το οποίο οι δράστες είχαν μεταφέρει στο υπόγειο του κτιρίου, όπου και το διέρρηξαν (σ.σ. ανοίγοντας δυο τρύπες μια στο επάνω μέρος και μια σε χαμηλότερο σημείο στο πίσω μέρος του χρηματοκιβωτίου).
Το Α.Τ. Νάξου διεξάγει προανάκριση και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Έρευνες διενεργούνται και από υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς τι έχει κλαπεί από τα γραφεία της».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 500 ευρώ και άδειες παραμονής μεταναστών, που βρέθηκαν πεταμένες κάτω στον ίδιο χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο στόχος των διαρρηκτών ήταν τα χρήματα.
Η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου για σήμερα Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει.
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης είναι αποφασισμένος να επισπεύσει τις διαδικασίες, που είχαν ήδη ξεκινήσει, για τοποθέτηση μηχανισμού ελέγχου στο Δημαρχείο, ενώ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της φύλαξης του Δημαρχείου κατά τις νυχτερινές ώρες.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο ρε μπαμπακο γλεντια.
τι γλεντια ρε κολητηρι?
γλεντια μπαμπακο. ακου. ο δημαρχος βαραει σκοπια μερα νυχτα στο δημαρχειο. ενα λεπτο κοιμηθηκε και του κλεψανε το χρηματοκιβωτιο. το ψαρρα τον ξεπατωσε ο παπαχρηστος και δεν εβγαλε μενουλες για να γινει η γιορτη. του λυκουροπουλου του ρουφηξε το μαλι το μυαλο και δεν ακουει το ξυπνητηρι να ξυπνησει το δημαρχο το μαυρομματη και το σαραντηνο να πηγαινουν στα πανηγυρια στην ωρα τους. μπαμπακο αυτοι οι 3 θα ειναι παντα καθυστερημενοι.
ορε κολητηρι μηπως κρυφακουγες τη συνεδριαση του συνασπισμου?
οχι μπαμπακο κρυφακουγα δυο γριες που τα λεγανε στην εκκλησια.
ετοτε παιδι μου να πηγαινεις σε ολες τις λειτουργιες και στους εσπερινους να μαθουμε ποτε θα ξανακοιμηθει ο δημαρχος να βγαλουμε κι εμεις κανενα φραγκο.
ορε μπαμπακο γλεντια!!!