slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κριτική Ευθυβουλίδη για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για την υγεία από εκπροσώπους της Κυβέρνησης




Ο Παναγιώτης Ευθυβουλίδης είχε διατελέσει διοικητικός υπεύθυνος για την λειτουργία του ΕΣΥ στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια που ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση την
1η Αυγούστου που έγινε στη Νάξο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα), για την οποία ο ιστότοπος μας έχει ολοκληρωμένα ενημερώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, ο κ. Ευθυβουλίδης διατύπωσε τις απόψεις του στο κείμενο που ακολουθεί:
“Σε ένα δίχως προηγούμενο πολιτικό καλαμπούρι εξελίχθηκε η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΥΚΑ να ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο του Ν. Αιγαίου για τις ενέργειες που ΘΑ γίνουν προκειμένου να λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας και ειδικότερα το ΓΝ-ΚΥ Νάξου, μετά από δύο χρόνια πλήρους απαξίωσης για τον Κυκλαδίτη και γενικότερης απραγίας στα θέματα υγείας που αφορούν τις Κυκλάδες.
Αφού βάφτισε την υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Νάξου…
«συνεργασία προς το καλύτερο», αφού…

δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πλήρη διοικητική αποτυχία του εν λόγω νοσοκομείου, αφού δεν είχε να παρουσιάσει καμία εξήγηση για τα τόσα ερωτήματα που του έχουμε απευθύνει στο παρελθόν για την λειτουργία των μονάδων στις κυκλάδες (άνω των 35 ερωτημάτων), και αφού πραγματοποίησε στην Σύρο μία από τις γνωστές συναντήσεις «φαντάσματα», ήρθε στην Νάξο σαν σύγχρονος «Βαρώνος Μυνχάουζεν» να τάξει Νησιωτική Πολιτική κοροϊδεύοντας για ακόμα μια φορά τους ..ΕΛΒΕΤΟΥΣ!!!…κατοίκους των Κυκλάδων.
Δυστυχώς η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας είναι πλέον ορατή σε όλους. Τα ψέματα τελείωσαν!!! Το μόνο που απομένει για να γίνει πιστευτή οποιαδήποτε παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου είναι να ενημερωθούν οι πολίτες με συγκεκριμένες τοποθετήσεις και δεσμεύσεις αναφορικά με το νοσοκομείου Νάξου:
  • Τι οικονομική μελέτη έχει γίνει για την βιωσιμότητα του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, τι πόροι απαιτούνται, με τι χρονοδιάγραμμα? και προσωπική δέσμευση πλέον του πρωθυπουργού ότι θα διατεθούν τα χρήματα για να λειτουργήσει σωστά το Νοσοκομείο!
  • Ποιο θα είναι συγκεκριμένα το διοικητικό σχήμα του ΓΝ-ΚΥ Νάξου?? Πώς θα ομαλοποιηθεί η διοικητική λειτουργία μετά τα πρόσφατα πρωτοφανή εσωτερικά διοικητικά γεγονότα?
  • Θα υπάρξει βάση του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες ? εάν ναι σε ποιο νησί (σημ. πρέπει να υπάρχει πολεμική αεροπορία)? Θα γίνει συγκεκριμένη ανάπτυξη, υπάρχει εσωτερική συνεννόηση (να υπενθυμίσω ότι η Διοικητής της ΔΥΠΕ εξέφρασε διαφορετική άποψη)…?
Οι στιγμές δυστυχώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμες !! Απαιτούν σωστό συντονισμό και κοινή πορεία, απλές και εφαρμόσιμες λύσεις και όχι μεγαλόπνοες αμπελοφιλοσοφίες, σωστή χρηματοδότηση, και πάνω από όλα ειλικρίνεια και γενναίες αποφάσεις. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αδυνατεί σε όλα και υπερτερεί στα λόγια !!”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΩ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΝΤΑΣΜΑ.-