slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

7 από 1453 Νέο παράθυρο Εκτύπωση όλων Δεν προλάβαμε να χαρούμε από την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου και ξανά προς το «βουρκο τραβάμε»…


loukeri sofia_1.jpg
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει τοπίο στην ομίχλη.Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως είναι  επίσης «ηλίου φαεινότερο» ότι  με σταθερά βήματα οδεύουμε, κάθε ημέρα που περνάει, όλο και  πιο κοντά στη χρεοκοπία.Εξάλλου, πολλοί οικονομικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει. Ούτως ή άλλως, κανένας δεν υιοθετεί τον ανόητο εκβιασμό: ή δέχεστε το μνημόνιο ή χρεοκοπούμε  και συνεπώς ξεχάστε μισθούς και συντάξεις! Αυτό το ανούσιο επιχείρημα δεν πιάνει πια! είναι  δεδομένο άλλωστε  ότι αυτός που το επικαλείται είναι ο ...
ίδιος που ισοπεδώνει την οικονομική ευμάρεια «εξαϋλώνοντας» μισθούς και συντάξεις.  Συνεπώς, τι θα γίνει αν απορρίψουμε το μνημόνιο? θα μας στερήσουν όλο το μισθό και θα απολυθούμε όλοι μαζί ? τελικά  σιγά- σιγά  εκεί δεν μας οδηγούν?   Αν συμβεί όμως, κάτι τέτοιο, μετά με ποιον τρόπο θα πάρει πίσω τα λεφτά της η Μέρκελ? Είναι δυνατόν να μας εμπαίζουν με τέτοιου είδους απειλές και να προσπαθούν να μας τρομάξουν λες και είμαστε μικρά παιδιά?
Η οικονομική δίνη που κάποιοι με μαεστρία δημιούργησαν προσπαθεί να συμπαρασύρει τους πάντες στο διάβα της και κυρίως εκείνους που δεν τη δημιούργησαν δηλαδή ο απλός φορολογούμενος πολίτης!
Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως και  η «ευρεσιτεχνία» με τις απολύσεις, δηλαδή οι δέκα φεύγουν και ο ένας μένει , είναι πολύ έξυπνη: στο τέλος  θα μείνει μόνο ένας ή  κανένας για να δουλέψει… τελικά ποιος δουλεύει ποιον? Αλήθεια πότε προβλέπεται άραγε να κλείσουν και το μαγαζί του δημοσίου?
Είναι άραγε τυχαίο που ο καθηγητής Μαριάς, αγανακτισμένος πασόκος , λέει πως η Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, έχει παραιτηθεί από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα πάνω στη δημόσια περιουσία? ένα - ένα τα βγάζουν στη φόρα έτσι για να μας εξοικειώνουν με ότι ίσως έχουν στο μυαλό τους. Ευχή όλων μας, να μην προλάβουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα σώσει τη χώρα, αναγγέλλοντας
Έτοιμες  προτάσεις και λύσεις προσπαθώντας να   αντιγράψει πρόχειρα  το Ζάππειο2 Για να πάει μπροστά αυτό ο τόπος, πρέπει εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που κυβερνούν αυτό τον τόπο και κινούν τα νήματα της εξουσίας να σταματήσουν να λειτουργούν με εγωισμό να παραδεχτούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς όταν έλεγε  ότι το μνημόνιο είναι βασισμένο σε λανθασμένη συνταγή κ καταδικασμένο να αποτύχει είχε δίκιο. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε κόντρα σε ολόκληρη την Ε.Ε και δεν υποχώρησε ούτε σε απαιτήσεις των δανειστών , ούτε σε παράλογες συμφωνίες που βλάπτουν τη χώρα μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «παραδόθηκε άνευ όρων.
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες, θα είμαστε η ρήξη με το χθες», έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτά τα απλά λόγια, μας κάνουν να μην  εγκαταλείψουμε τις ελπίδες μας, να μην παίξουμε το παιχνίδι της «κακής ψυχολογίας» και της «καταστροφολογίας». Και άλλες χώρες είναι στη δική μας μοίρα, δεν θα γίνουμε εμείς το πείραμα! Η συνταγή του ΠΑΣΟΚ είναι δηλητηριώδης. Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις που ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να υλοποιήσει. Εξάλλου, δεν αργεί αυτή η ώρα!

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: