slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα προς την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άρση των ανισοτήτων στις μεταγραφές φοιτητών»

Στις οδηγίες που εκδόθηκαν από το ΥΠΕΠΘ για η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου  αναφέρεται ότι:
«Είναι ευνόητο ότι κάθε υποψήφιος που τυχόν ανήκει σε μία από τις ειδικές περιπτώσεις, κρίνεται πρώτα για τις θέσεις της γενικής σειράς(στο σύνολο των θέσεων εισακτέων, όπως έχουν καθοριστεί) και μετά για τις καθορισμένες θέσεις αυτής της μίας ειδικής περίπτωσης και μόνο για τις σχολές ή τμήματα της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του ή της διοικητικής περιφέρειας που φοιτά ο/η αδελφός/ή που θα είναι και η περιφέρεια επιλογής του. Διοικητική περιφέρεια είναι η περιφέρεια, όπως έχει ορισθεί με το νόμο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Η αναφορά στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» με την ερμηνεία που της δίνετε παραπέμπει στις Αυτοδιοικητικές Περιφέρειες.
΄Ετσι, θα έχετε χωρίσει σε προνομιούχους και μη, τους κατοίκους των μεγάλων Περιφερειών και των μικρών, παραβιάζοντας το άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος.
΄Αρση της ανισότητας μεταξύ των πολιτών των μικρών και των μεγάλων Αυτοδιοικητικών Περιφερειών της Χώρας μπορεί να γίνει, εάν οι δικαιούμενοι μεταγραφής μπορούν να μεταγραφούν στο αντίστοιχο τμήμα που βρίσκεται πλησιέστερα της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους, όπως ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται η κα Υπουργός

Εάν άρει την ανισότητα και αδικία μεταξύ των κατοίκων των μικρών και μεγάλων Αυτοδιοικητικών Περιφερειών της Χώρας σε σχέση με τους δικαιούμενους μεταγραφής σε Περιφερειακά ΑΕΙ – ΤΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: