slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτικό ατόπημα του Βενιζέλου

o  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή, είπε ότι αν το νέο Μνημόνιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει. Ενώ, αν είναι στην ίδια λάθος κατεύθυνση με το σημερινό, θα το καταψηφίσει, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που προτίθεται να θέσει ως όριο η κυβέρνηση.


Την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο κ. Βενιζέλος. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων.

• Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών στη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία, ξεχνάει -προφανώς πάλι σκόπιμα- ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει, εδώ και καιρό, από τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

• Τέλος, σε ό,τι αφορά την έκκλησή του για ''συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα'', ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα φορολογικά τις ξέρει. Διατυπώνονται με σαφήνεια και πληρότητα στο "Ζάππειο 2". Τις δικές τους φορολογικές πολιτικές, τις βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος να επιλέγει πολυδαίδαλες διαδικασίες, που απαξιώνουν το ρόλο της Βουλής, ας φέρει τις όποιες κυβερνητικές προτάσεις στην Εθνική Αντιπροσωπεία, ώστε να συζητηθούν ανοικτά, με άνεση χρόνου, με πλήρη διαφάνεια και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: