slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Δάκτυλος» της κυβέρνησης

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δεν έκρυβαν την οργή τους για τα τελευταία δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά ως τον πολιτικό που θέλει τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο δημοσίευμα της κεντροαριστερής Suddeutsche Zeitung (SZ) που στο ρεπορτάζ της, αφού επιτίθεται στον κ. Σαμαρά, κάνει λόγο για σκέψεις που υπάρχουν στο ΕΛΚ για διαγραφή της ΝΔ από την οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων ή ακόμη και διακοπή της επιχορήγησης.

Στη Λ. Συγγρού είναι πεπεισμένοι πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τροφοδοτούνται από «σκέψεις, πληροφορίες και χαρακτηρισμούς» κύκλων της κυβέρνησης εντός και εκτός Ελλάδας.

Προς επίρρωση αυτών, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επεσήμαναν πως δεν είναι δυνατόν, σε εφημερίδες με τέτοια κυκλοφορία, να μην γνωρίζουν οι συντάκτες πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρηματοδοτείται από τα κόμματα που μετέχουν σε αυτό και δεν συμβαίνει το αντίθετο ή ότι πουθενά δεν προβλέπονται κυρώσεις στο καταστατικό του ΕΛΚ.Στη ΝΔ είναι πεπεισμένοι πως στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα που παίρνουν πληροφόρηση από την κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά να λέει σε όλα "όχι" αφού πρώτα, όπως σημειώνουν, ο προκάτοχος του κ. Βενιζέλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παρουσιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση περίπου ως το κόμμα που κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο...

Πρόσφατα, ανταπόκριση από την Αθήνα σε μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο παρουσίαζε τον κ. Σαμαρά ως τον πολιτικό του συντηρητικού κόμματος που αντιτίθεται στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την περικοπή των δημοσίων δαπανών μαζί βέβαια με τη φορολογία που επιβάλει η κυβέρνηση.

Πως θα αντιστραφεί αυτή η εικόνα; Συνεργάτες του κ. Σαμαρά συνομιλούν πλέον καθημερινά με μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, πυκνώνοντας τις παρουσίες τους στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να εξηγήσουν τις θέσεις της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναμένεται να σηκώσουν μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας με τις παρεμβάσεις τους στο ευρωκοινοβούλιο και τις επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους και συναδέλφους τους σε μία προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα που υπάρχει στα κέντρα των αποφάσεων για τις προτάσεις του κόμματός τους.

Αναδημοσίευση από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: