slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διάγγελμα αναζήτησης συνενοχών με την βοήθεια των «μνημονιακών καναλιών » της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ.

Την υπέρβαση των κομματικών τειχών, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

    Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
    Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

    Μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου εθνική συναίνεση και συνεργασία όλων των κομμάτων, ενώ δήλωσε έτοιμος να κάνει δεκτή κάθε πρόταση που θα βελτιώσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η χώρα δίνει ένα στοίχημα αξιοπιστίας, εντός και εκτός, που πρέπει να κερδίσει, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.


    Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας που εμφανίζονται δειλά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε χρεοκοπήσει», ενώ χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σε ερώτηση του οποίου απάντησε, «υπεύθυνη και πατριωτική».

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι με τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο, δεν γίνεται βιώσιμο το χρέος, αφού η πρόσθετη φορολογία δεν είναι λύση, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το ταμείο Ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί.

    ”Δεν πρόκειται να μπούμε καν στη διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεν εμπιστευόμαστε εσάς ως διαχειριστές. Τέλος του μήνα θα είστε προφανώς ικανοποιημένος γιατί θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν θα είστε όμως και υπερήφανος για τον τρόπο που θα το πετύχετε γιατί δεν υπάρχει η ελεύθερη βούληση των βουλευτών”, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    “Δεν έχουμε χρεοκοπήσει. Περάσαμε όλα τα τεστ. Κάθε αξιολόγηση είναι θετική. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, Εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, δειλά μεν αλλά υπάρχουν. Πρέπει όλοι στην Ελλάδα να μην ισοπεδώνουμε τις επιτυχίες που είναι και θυσίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να τις βροντοφωνάξουμε ώστε ενωμένοι να φανεί προς τα έξω ότι η Ελλάδα πάει μπροστά και θα πάει πιο μπροστά αν δουλέψουμε με εθνική συνεννόηση”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Την ανάγκη κατάθεσης της λαϊκής εντολής εκ μέρους του πρωθυπουργού και άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, απέρριψε την εκδοχή του δημοψηφίσματος μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου πως "μιλά με τη φωνή των πιστωτών" και πως η πολιτική του Μνημονίου καταστρέφει την οικονομία και τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011
Αποκάλυψη ΣΟΚ για Αντώνη Σαμαρά: "Οτι λέω στην Ελλάδα είναι για προεκλογικούς λόγους" !!
Ήταν λίγο πολύ γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα οτι ο Αντώνης Σαμαράς άλλα λέει στο εσωτερικό της Ελλάδας (στα πρόβατα δηλαδή) και άλλα στο εξωτερικό στις ιδιωτικές συνομιλίες με τους ξένους ηγέτες.
Δείτε τον διάλογο του Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο πρωθυπουργό όπως αποκαλύψανε οι Γάλλοι δημοσιογράφοι!

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο απο τον συμφοιτητή, συγκάτοικο και φίλο του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Παιδί του ίδιου πολιτικού συστήματος που απλώς προσπαθεί να πάρει και αυτός λίγο την καρέκλα της εξουσίας μόλις ολοκληρώσει "το έργο του" ο ΓΑΠ.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της Figaro και του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού Canal+ κ. Κεφαλά, την επομένη της συνάντησης του γάλλου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ -σε έκτακτη επίσημη ενημέρωση από συνεργάτες του κ. Φιγιόν στους δημοσιογράφους- αναφέρθηκε ότι ο γάλλος πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Σαμαρά: «Μα γιατί λέτε ότι θα χαμηλώσετε τους φόρους στην Ελλάδα, αφού ξέρετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε;» και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «το κάνω για προεκλογικούς λόγους».

Σε παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε τον συγκεκριμμένο διάλογο.

Η κ. Κεφαλά απάντησε ότι η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα, δεν υπάρχουν παραπολιτικά και διαρροές και ήταν επίσημη ενημερώση!

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΝΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ασχολείσαι ρε φίλε των 23:19 με τα Γκαιμπελίστικα BLOGS των τραβεστί της Συγγρού και του αξιοθρήνιτου εκπροσώπου τους. Μη χάνεις το χρόνο σου απαντώντας. Διάβαζετα μόνο για να γελάς.