slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Πουσσαίος Απλουστεύονται οι διαδικασίες, περιορίζεται η γραφειοκρατία


Με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην απλοποίηση των διαδικασιών για την εκ νέου έκδοση αδειών, ξεκινώντας από τη τμήμα Εμπορίου και συγκεκριμένα τις άδειες των πλανόδιων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, ψαράδων και χειροτεχνών.


Στο εξής, για την ανανέωση αδειών, θα είναι αρκετή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου, η οποία θα πιστοποιεί ότι βρίσκονται σε ισχύ τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά καταργείται η έως τώρα απαραίτητη προσκόμιση, των ίδιων κάθε χρόνο -οκτώ σε αριθμό- δικαιολογητικών.

Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, “σκοπός του μέτρου είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία του πολίτη αλλά και το κόστος που η γραφειοκρατία συνεπάγεται”.
Ο κ. Πουσσαίος ανακοίνωσε πως “θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κάθε τρόπος για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Έχει γίνει, ήδη, καταγραφή των περιπτώσεων αδειοδότησης και η απλοποίηση των διαδικασιών θα υλοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει νομική κάλυψη”.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των ΚΕΠ αλλά και των συνεταιρισμών προκειμένου να ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: