slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ”

Τί λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο να το παλέψουμε μήπως και πάρει “εμπρός”;
Ένα Ερευνητικό Κέντρο για τη μουσική και το χορό που αγαπάμε δεν είναι επένδυση;
Δεν πρέπει να μάθουμε κάποτε την απάντηση στο μεγάλο “ΓΙΑΤΙ” που απ’ τα παιδικά μας χρόνια μας έλεγαν; .
Τί εννοούν οι αυτοδιοικούντες κι οι υπόλοιποι φορείς όταν λένε και γράφουν “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ… τάδε”;

Ο Αιγαιοπελαγίτης – ο Κυκλαδίτης – ο Αξιώτης κουβαλάει τεράστια πνευματική προίκα, που τις περισσότερες φορές, του την.....
Το επόμενο βίντεο αντέχει μόνο σε ερωτήματα κι όχι σε σχόλια. Γιατί αν υπάρξουν σχόλια, κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν. Και δυστυχώς γι’ αυτούς, απαντήσεις δεν υπάρχουν.

.. κρύβουν πίσω από ενοικιαζόμενα δωμάτια.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να βγάλουμε τον “καταρράκτη” που εμποδίζει να δούμε το πραγματικό ύψος των ανθρώπων, αλλά και του ΖαΗ νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τί σκέπτεται, τί προγραμματίζει για το Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ”, που μέχρι τώρα ήτανε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου; (στα χαρτιά)
Πού θα το εντάξει;

Πώς θα προχωρήσει το κτηριολογικό, η λειτουργία του;

Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του;

Χαλεποί οικονομικά καιροί ; Χαλεπέστεροι πνευματικά.

Το έστειλε το μοναδικό xoroballomata.wordpress.com

10 σχόλια:

Ορεινός είπε...

Ξεχάστε αγαπητοί φίλοι το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με την επωνυμία Γ. Κονιτόπουλος, όσο καιρό δήμαρχος Νάξου θα είναι Απειράνθιος. Αξιόλογος ο κ. Σπηλιάκος, οι γνώσεις και οι απόψεις του σεβαστές, αλλά δεν γνωρίζει την τοπικιστική νοοτροπία στη Νάξο και ιδιαίτερα στην Απείρανθο. Ο τοπικισμός είναι μέρος της κουλτούρας τους. Μόνο αν αλλάξει ο τίτλος υπάρχει ελπίδα να κάνει κάτι σοβαρό η σημερινή δημοτική αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

stavros είπε...

Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες:
"Χαλεποί οικονομικά καιροί; ΧΑΛΕΠΟΤΕΡΟΙ πνευματικά".

Ο ΚΥΝΙΔΑΡΙΟΤΗΣ είπε...

Ενώ βρε κακομοίρη όσο καιρό δήμαρχοι Νάξου ήταν η μη ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ Κοκότας και Μαράκης που δεν ήταν Απειράνθιοι το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με την επωνυμία Γ. Κονιτόπουλος εκπλήρωνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ τους σκοπούς ιδρύσεως του. Ποτέ βρε κακομοίρη αξιοποιηθήκαν οι γνώσεις οι απόψεις του σεβαστού κ. Σπηλιάκου και του ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ από την Δημοτική Αρχή Κοκότα και Μαράκη με την επωνυμία Γ. Κονιτόπουλος
Βρε κακομοίρη, ο ίδιος ο κ. Σπηλιάκος στην ανάρτηση σου λέει ότι το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με την επωνυμία Γ. Κονιτόπουλος μέχρι τώρα ήτανε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (στα χαρτιά)

Ανώνυμος είπε...

Δικαίως ο κ. Σπηλιάκος ρωτάει την νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τί σκέπτεται, τί προγραμματίζει ; Πού θα το εντάξει;
Πώς θα προχωρήσει το κτιριολογικό, η λειτουργία του;
Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του;
Κατά την γνώμη μου ο κ. Σπηλιάκος τα πολύ σωστά ερωτήματα του, (συγνώμη αν το έχει κάνει ) έπρεπε να είχε στείλει γραφτώς πρώτα στην νέα Δημοτική Αρχή και να περιμένει την απάντηση της .Αν και είναι πολύ νωρίς για την νέα Δημοτική Αρχή ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με την έννοια ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο τι θα γίνει με τους ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ των παλαιών Δήμων άλλα ούτε τι θα ισχύσει με τους νέους. Άλλα και σε Δήμους πολύ ποιο οργανωμένους από το δικό μας δεν μπορούν να απαντήσουν σε τέτοια ερώτημα .Συνεπώς με την βιαστική του ανάρτηση αυτή ο κ. Σπηλιάκος πρώτα και κυρία αδικεί αυτόν και δίνει την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση

Ορεινός είπε...

Εγώ ο 11:18 εξηγούμε:
Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής φαίνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα που σε αυτό συνήθως αναφέρονται πολύ περισσότερα από ότι τελικά γίνεται. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο πρόγραμμα Μαργαρίτη. Λέξη για το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με την επωνυμία Γ. Κονιτόπουλος. Γράφει λοιπόν. «Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων, τμήματος διδασκαλίας παραδοσιακής μουσικής και χορού....» Μέχρι εδώ και τίποτα άλλο. Είναι δυνατό να μη γνώριζε αυτός και οι συνεργάτες του την ύπαρξη έστω και στα χαρτιά του Νομικού αυτού προσώπου; Ο Μαράκης με τις όποιες ευθύνες καθυστέρησης ή αδράνειας έχει τουλάχιστο αναφέρει στο πρόγραμμα του. «θα λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Γ. Κονιτόπουλος, καλλιεργώντας έτσι...». Είχε λοιπόν απόλυτο δίκιο ο κ. Σπηλιάκος να πλασάρει το θέμα και να βγει στην επικαιρότητα για να ξεσκεπαστούν και οι προθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Δυστυχώς για την Νάξο και τον πολιτισμό μας εμμένω στην άποψη μου και μακάρι να διαψευσθώ. Ο χρόνος θα το δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κύριε ορινε μου τον Μαράκη 4χρονια την τον εμπόδιζε να λειτουργήσει όπως λέει στο πρόγραμμα του Τωρα οργανωμένα και αποτελεσματικά το ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Γ. Κονιτόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος: Κων/νος Καρποντίνης

Μέλη:
Κων/νος Τσαμπουνάρης
Νικόλαος Φυρογένης
Στυλιανός Λιαδάκης
Κων/νος Κλουβάτος του Ιακώβου
Μιχαήλ Κονιτόπουλος
Κατερίνα Πολυμενοπούλου


Διεύθυνση: Χώρα Νάξου ΤΚ 84300
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σταμάτιος Βερύκοκκος
Τηλέφωνο: 2285360122
ΦΑΞ: 2285023570

Διαβάστε το ΦΕΚ Σύστασης
Διαβάστε τον Κανονισμό Λειτουργίας

stavros είπε...

Αξιότιμοι κύριοι (επώνυμοι και ανώνυμοι) σχολιαστές.

Το ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΝΑΞΟΥ ας μείνει έξω από κάθε φραστική και πολιτική διαμάχη κι ας ενώσουμε τις φωνές μας για τη λειτουργία του, κατ’ αρχήν, και την κατασκευή του, κατά δεύτερο λόγο.
Η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ είναι η ευκαιρία να αποκτήσει η Νάξος ένα επιστημονικό ερευνητικό φορέα, που θα δώσει αξία σ’ αυτόν τον πολιτισμό που δημιούργησαν ανώνυμοι και επώνυμοι Αξώτες. Πρέπει κάποια στιγμή να νοιώσει υπερήφανος ο Αξώτης που δημιούργησε, εκτός όλων των άλλων, κι αυτή την έκφανση του λαϊκού μας πολιτισμού, τη Μουσική και το Χορό.
Το ΚΕΝΤΡΟ δεν ανήκει σε κανένα χωριό ξεχωριστά. Έδρα του θα έχει τον Κινίδαρο, γιατί το οικόπεδο βρίσκεται στον Κινίδαρο και δωρίθηκε στον Δήμο γι’ αυτό το σκοπό, από τα παιδιά του αείμνηστου δημιουργού Γιώργου Κονιτόπουλου, Μιχάλη και Νάσια. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα;
Το ΚΕΝΤΡΟ ανήκει σ΄όλο το νησί και θα φωτίσει επιστημονικά όλες τις Κυκλάδες κι όπου της Αιγαιοπελαγίτικης πολιτείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Αιγαίου.

Η παρέμβασή μου αυτή, ένα και μόνο σκοπό υπηρετεί. Την αφύπνιση (στο σύνολό τους) των δυνάμενων του νησιού για την πρόοδο των όποιων ενεργειών πρέπει να γίνουν. Άλλωστε, τα βίντεο αυτά τα έχω δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο (Youtube), το 1ο στις 10 ΝΟΕ 2008 και το 2ο στις 4 ΔΕΚ 2009, τρία και δυο χρόνια αντίστοιχα πριν.

Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα άλλη, εκτός απ’ αυτή του απλού πολίτη, που επιθυμεί διακαώς να δει να λειτουργεί αυτό το Πνευματικό Κέντρο στο νησί.
Σαν καθηγητής που διεκδικεί τα αυτονόητα για προίκα των νέων γενεών.
Δεν στέκομαι πίσω απ’ το γραφείο μου.
Εκτίθεμαι δημόσια με βιβλία μου, επιστημονικές εργασίες και εκδηλώσεις με διάφορους φορείς του νησιού.
Η Επιστήμη δεν υπηρετεί χρώματα και σκοπιμότητες.
Οδηγός μου (εδώ και 24 χρόνια) είναι το ύψος του λαϊκού πολιτισμού των Αξιωτών που είναι ευθέως ανάλογο με το ύψος του Ζα.
Υπάρχουν αρμόδιοι φορείς, υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο του μέχρι τώρα Νομικού Προσώπου, υπάρχει ο κανονισμός λειτουργίας του, δηλ. άνθρωποι και μέσα που αν δουλέψουν όλοι μπορεί να πάρει σάρκα και οστά αυτό, που 4-5 άνθρωποι ονειρεύτηκαν, και αυτοδιοικητικοί παλιότερα, υλοποίησαν με τη δημιουργία Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου.

Ας ενώσουμε και δυναμώσουμε λοιπόν τις φωνές μας προς τον νέο μας Δήμο, την Περιφέρεια, την Κεντρική Διοίκηση.
Είμαι σίγουρος ότι κάθε Αξώτης θα καταθέσει μια ενισχυτική πρόταση στη νέα Δημοτική Αρχή, μακριά από τοπικισμούς, που μας βασανίζουν σαν Έλληνες.
Είμαι επίσης σίγουρος ότι νέα διοίκηση του Δήμου μας θα ενεργήσει ΚΑΙ ανάλογα ΚΑΙ στον κατάλληλο χρόνο.

Για ενημέρωσή σας:
http://www.e-naxos.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=210
http://www.e-naxos.eu/files/033/npdd/fek.pdf
http://www.e-naxos.eu/files/033/npdd/kanonismos.pdf
http://naxosfan.blogspot.com/2010/05/2004.html
http://vimanaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_8006.html

stavros είπε...

Προς: ανώνυμο 06 Φεβρουάριος, 2011 21:34

Η σύνθεση του Δ.Σ. του Μουσικο-Χορολογικού Κέντρου, όπως εμφανίζεται στο site του Δήμου, δεν ισχύει εδώ και δυο χρόνια.
Δηλ. (πριν τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου) έπρεπε να ήταν όπως παρακάτω:

Πρόεδρος:
Κων/νος Καρποντίνης

Μέλη:
Κων/νος Τσαμπουνάρης (Μέλος, Εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Κινιδάρου)

Στυλιανός Λιαδάκης (Μέλος, Εκπρόσωπος της Ο.ΝΑ.Σ.)
(από Ιαν. 2010)

Ιάκωβος Τσελέντης (Μέλος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Κινιδαριωτών της Αθήνας)
(από Μάϊο 2009)

Κων/νος Κλουβάτος του Ιακώβου (Μέλος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Κινιδάρου “ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ”).

Μιχαήλ Κονιτόπουλος (Μέλος, Εκπρόσωπος της οικογένειας)

Κατερίνα Πολυμενοπούλου (Μέλος, Εκπρόσωπος της Επιστημονικής κοινότητας)

Ανώνυμος είπε...

Τα λέει όλα η τελευταία παράγραφος του κ. Σπηλιάκου φίλοι μου "...Ας ενώσουμε και δυναμώσουμε λοιπόν τις φωνές μας προς τον νέο μας Δήμο, την Περιφέρεια, την Κεντρική Διοίκηση.
Είμαι σίγουρος ότι κάθε Αξώτης θα καταθέσει μια ενισχυτική πρόταση στη νέα Δημοτική Αρχή, μακριά από τοπικισμούς, που μας βασανίζουν σαν Έλληνες.
Είμαι σίγουρος ότι νέα διοίκηση του Δήμου θα ενεργήσει και ανάλογα και στον κατάλληλο χρόνο...".
Όσοι ασχολούμαστε με την διατήρηση και την διάσωση του πολιτισμού μας (βλέπε ...πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ), όσοι αγαπάμε αυτό που παραλάβαμε από τους παλαιότερους, αξίζει νομίζω για το τόπο μας, αξίζει για το νησί μας, αξίζει για το ...Νότιο Αιγαίο!!