slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παπαδήμος for ever μετά … ανασχηματισμού!!!

Ο Υπουργός Επικρατείας (και φίλος του κ. Παπαδήμου) Γιώργος Σταυρόπουλος, όταν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για το πότε θα γίνουν εκλογές ουσιαστικά απάντησε ότι ο Παπαδήμος ποτέ δεν μίλησε για 19 Φεβρουαρίου.«Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης. Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών» ήταν η απάντησή του.
Το δεύτερο «κρούσμα» του κυρίου Υπουργού ήταν τα νέα μέτρα. «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα», είπε.Ο κ. Γ. Σταυρόπουλος προσπάθησε επίσης να ....
δείξει ότι ο Λ. Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός πλήρους «κυριαρχίας» λέγοντας ότι «έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των Υπουργών αλλά και για την απόδοση των Υπουργών» και ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αντικείμενο μόνο τα οικονομικά, αλλά όλα τα θέματα».
Όμως η εντολή προς την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι άλλη από αυτή που υποστηρίζει ο κ. Σταυρόπουλος. Να πάρει την 6η δόση (την πήραμε) να υπογράψει την δανειακή σύμβαση και όχι τα μέτρα για το 2012 που θα τα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση και να κάνει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
Να αρχίσουμε δηλαδή να μιλάμε για “πραξικόπημα Σταυρόπουλου”, ή για “πραξικόπημα Παπαδήμου”; Για να είμαστε δηλαδή και στο κλίμα του διεθνούς Τύπου
Υ.Γ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ο οποίος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησε την χώρα η κυβέρνηση της οποίας υπήρξε φανατικός υποστηρικτής: «Αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία, θα βρεθούμε εκτός ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.
Και άφησε να εννοηθεί οτι ο κ. Παπαδήμος θα κάνει και … ανασχηματισμό!!!
Για γέλια και για κλάματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: