slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάμε προς σύγκρουση Σαμαρά - Παπαδήμου;

Το μέλλον αυτής της συγκυβέρνησης, παρά τις επιθυμίες ορισμένων, δεν μοιάζει ευοίωνο. Πέραν του χρόνου των εκλογών, το κεντρικό σημείο διαφοροποίησης του Αντώνη Σαμαρά, τόσο με τον κ. Παπαδήμο, όσο και με εσωκομματικά του στελέχη, είναι η θέσπιση νέων σκληρών μέτρων.

ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμος επείγονται να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία...
θα αφορούν τόσο την εκτέλεση του ψηφισθέντος προϋπολογισμού, όσο και του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ της 27ηςΟκτωβρίου, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ευνόητο, επείγεται να περάσουν τώρα τα σκληρά μέτρα, ώστε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να μπορεί να αρθρώσει φιλολαϊκό πολιτικό λόγο και να εμφανίσει κοινωνικό πρόσωπο, στοιχεία τα οποία θα του εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία.

Το ίδιο όμως επιθυμούν, σύμφωνα με πληροφορίες και τα νεοφιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ, τα οποία θέλουν να ξεκαθαρίσει τώρα που είναι ευκαιρία το τοπίο, αδιαφορώντας φυσικά για την προσωπική πολιτική τύχη του κ. Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη, ο οποίος είναι και ο τελικός διατάκτης, βλέπει ότι φορτώνεται ο ίδιος ένα υπερβολικό πολιτικό κόστος και θυσιάζεται, για μια πολιτική που δεν έχει την αρμοδιότητα να ελέγξει, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ανοίγοντας όμως έτσι το δρόμο στους δελφίνους, οι οποίοι υπολογίζουν να περάσουν πάνω από τη δική του πολιτική συντριβή.

Ήδη ο κ. Σαμαράς, αρχίζει να πληρώνει το κόστος της συγκυβέρνησης και της υπογραφής προς την Γερμανία. Αν δεχτεί να περάσουν και τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως τα φορολογικά που είναι αντίθετα με την δική του πολιτική πρόταση, στην ουσία θα έχει αυτοκτονήσει πολιτικά.
Έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή του ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: