slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεταξύ δημοψηφίσματος και Πετσάλνικου πρότεινε και την σα για Πρωθυπουργό... και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!

[Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε τότε που το γράψαμε και το θεωρήσαμε ανέκδοτο!]
 Ενα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.
Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα όλο το παρασκήνιο, με πρωταγωνίστρια μία... από τις «Σιδηρές Κυρίες» της πολιτικής ζωής της χώρας και μάλιστα... νεοδημοκρατικής προέλευσης. Ο λόγος για την ανεξάρτητη βουλευτή Αργολίδας κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, στο άκουσμα της οποίας αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, όχι όμως και οι καλά μυημένοι στα άδυτα των ελληνικών πολιτικών τζακιών.

Ολα άρχισαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής 6 Νοεμβρίου. Οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δεν είχαν καταλήξει στο όνομα του επόμενου πρωθυπουργού. Η έκπληξη, ήρθε αμέσως από τον κ. Παπανδρέου που πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Παπαδημητρίου! Με το άκουσμα και μόνο του ονόματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέρριψε την ιδέα. «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;», φέρεται να ρώτησε ο κ. Σαμαράς τον συνομιλητή του, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει για τη σπουδαιότητα της επιλογής του. Ο διάλογος των δύο αντρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας, γεγονός που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα δει το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται πως όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις του κ. Παπανδρέου τις κρίσιμες ημέρες, επισημαίνουν πως η ιδέα για πρωθυπουργοποίηση της κυρίας Παπαδημητρίου γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συζήτησης που είχε ο Γιώργος με τον αδελφό του Αντρίκο, την προηγούμενη νύχτα στο σπίτι του δεύτερου στο Κολωνάκι.

Η ψήφος εμπιστοσύνης

Πριν από την πρόταση-έκπληξη του κ. Παπανδρέου είχαν προηγηθεί δηλώσεις της κυρίας Παπαδημητρίου υπέρ του σχηματισμού ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος. Μάλιστα, η επιλογή της να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από την επίσημη κομματική γραμμή οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζει την οριστική έξοδό της από την πολιτική. «Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις», απαντούσε σε όσους τη ρωτούσαν. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, θέλησε το... κύκνειο άσμα της στο Κοινοβούλιο να μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες των συναδέλφων της.

Ετσι, στην πιο δύσκολη στιγμή του κ. Παπανδρέου, ενθυμούμενη (κατά πολλούς) την πολυετή γνωριμία τους, έσπευσε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αδιαφόρησε για την κίνηση τής άλλοτε μπέιμπι σίτερ του και επιχείρησε, όπως προκύπτει από τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», να της το ανταποδώσει. 
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_1382.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: