slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επαφές Χαράλαμπου Κόκκινου στη Ρόδο

Ρόδος, 16/12/2011

Με συλλογικότητα και οργάνωση
να στηρίξουμε τον τουρισμό,
τη «βαριά βιομηχανία» του Νοτίου Αιγαίου.

(Συνάντηση με το Προεδρείο
της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου)
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2011 περιόδευσε στη Ρόδο όπου είχε επαφές και συσκέψεις με φορείς του νησιού και εκπροσώπησε την μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις των οργάνων της Περιφέρειας.

 
Συγκεκριμένα:
*                  Συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις και ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού του προκειμένου να στηριχτεί ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» του Νοτίου Αιγαίου. Τόνισε ότι απαιτείται συλλογικότητα και οργάνωση προκειμένου να πετύχουμε η Ρόδος και το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να συνεχίσουν να είναι ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξει η κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα ώστε να σταματήσει η ανεργία να αυξάνεται με γεωμετρική πλέον πρόοδο, καθώς και να διατηρηθούν οι μειωμένου συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.
*                  Αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης καινοτόμων δράσεων, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στη στήριξη της τουριστικής προβολής μέσω των 3,5 εκ. € που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Τέλος, επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του συνδυασμού του θα συνδράμουν – όπως άλλωστε έκαναν μέχρι σήμερα – σε κάθε προσπάθεια που συντελεί στη στήριξη του τουρισμού και της ανάπτυξης του τόπου.
*                  Εκπροσωπώντας τη μειοψηφία συμμετείχε στην 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (READ S.A.). Εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση και στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των νησιών μας είτε αυτά εγκρίθηκαν πρόσφατα (SCORE – «Αειφόρος Κατασκευή για Ενεργειακή Αποδοτικότητα», Π/Υ 190 χιλ. €) είτε βρίσκονται σε στάδιο κατάθεσης προτάσεων (ΙNTERREG «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», «DIGITALIS», «I4 HERCULA»).
*                  Τέλος, παρέστη και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου μαζί και με το δεύτερο εκπρόσωπο της μειοψηφίας και του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Γ. Παπαμανώλη στήριξαν ενέργειες και δράσεις που βοηθούν την ανάπτυξη του τόπου και την κοινωνική μέριμνα όπως:
o        Έγκριση Δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑ.
o        Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της ΠΝΑ.
o        Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου «Συντήρηση και κατασκευή ράμπας και WC ΑΜΕΑ στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου» Π/Υ 100 χιλ €.
o        Την περαίωση των εργασιών του έργου «Αντιπλημμυρικά Έργα στο Φονιά (Β΄ Φάση)».
o        Προμήθεια μηχανημάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και δύο (2) μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού για τους Δήμους Ανάφης και Χάλκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: