slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπένι ο επαγγελματίας ψεύτης….

…. το Αύγουστο   μας έλεγε ότι η αύξηση του Μ.Κ. Τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές... σήμερα ολοκληρώθηκε της Πειραιώς. Μαντέψτε με τι μετοχές...
Τη δήλωση που βλέπετε αριστερά ο Βενιζέλος την έκανε πολλές φορές. Μια από τις τελευταίες ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Παπαδήμου από το βήμα της Βουλής στις 16.11.2011, όταν είπε:



«Εφόσον οι ιδιώτες παλιοί μέτοχοι δεν καλύπτουν την αύξηση κεφαλαίου, το ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξης εισέρχεται ως μέτοχος με κοινές μετοχές που είναι υποχρεωμένο να διαθέσει μέσα σε 2 χρόνια με εύλογο τίμημα - κάτι που συνεπάγεται όφελος του Δημοσίου»

Σήμερα η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε μόλις στις 23 Δεκέμβρη:

«Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, κατόπιν απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 23.12.2011, που ελήφθη σύμφωνα με το ν. 3723/2008 ''για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας'', ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους €380.000.000 και ανελήφθησαν από το Ελληνικό Δημόσιο 1.266.666.666 νέες προνομιούχες μετοχές»

Οι μετοχές που πήρε φυσικά το Κράτος είναι προνομιούχες και όχι κοινές όπως έλεγε ψευδώς τόσους μήνες ο Μπένυ...

Το άλλο εντυπωσιακό είναι βέβαια ότι ο Σάλλας και τα λοιπά λαμόγια δεν πήραν ούτε μία μετοχή... και γιατί να πάρουν; Αφού πληρώνει το Κράτος και θα συνεχίσουν να έχουν τη διοίκηση, θα ήταν πολύ μαλάκ@@ αν έβαζαν έστω και ένα ευρώ... Πείτε τουλάχιστον ένα στην υγεία μας ρε απατεώνες αφού ουσιαστικά πληρώνουμε εμείς.

ΥΓ. Η Εθνική αποφάσισε επίσης αύξηση ΜΚ 1 δις πριν λίγες μέρες και εννοείται με προνομιούχες μετοχές... το ανέκδοτο εκεί το είπε ο πρασινοφρουρός Ταμβακάκης"Η Εθνική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι δυνατό να μην προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δηλ. να καλύψουν το 1 δις οι παλαιοί μέτοχοι"... Καλό ε; Μας δουλεύουν κιόλας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται δεύτερος στις κολοτούμπες μετά τον δικό σας τον Σαμαρά.