slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αμετακίνητοι φορείς και τοπικές αρχές για τους συντελεστές ΦΠΑ

Η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για εκπόνηση μελέτης για τις επιπτώσεις από τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου και φορέων της περιοχής, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου.


Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Ρόδου Μανώλης Σαββής και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μιχαήλ και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, όπως και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Άρης Σουλούνιας.

Στη σύσκεψη, αφού έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκο Ζωίδη για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι σε περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών θα υπάρξει δυναμική και μαζική αντίδραση, ενώ έκανε γνωστό πως θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι «δεν υποστέλλουμε τη σημαία», συμπληρώνοντας πως μια τέτοια έρευνα μπορεί να συμβάλει ως χρήσιμο εργαλείο για την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων και επιχειρημάτων που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε η κοινή στάση αρχών και φορέων για συνεχή εγρήγορση, «κάτι που προέχει πέρα από κάθε άλλη παράλληλη πρωτοβουλία» όπως ειπώθηκε με έμφαση, και αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το χρονικό διάστημα και το κόστος που απαιτείται για την εκπόνηση της μελέτης.                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: