slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Με το άρθρο 28 η σύμβαση...


ΩΡΑ 12.45 Για να καταλάβετε το τι δούλεμα μας ρίχνει το ΜΠΑΤΣΟΚ, ρίξτε μια ματιά στο πρωτοσέλιδο της REALNEWS
της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (11/12/2011) (ΕΔΩ) ...τελευταίο δώρο για 3.000.000 υπαλλήλους...κόβεται ο 13ος και 14ος στον ιδιωτικό τομέα...

Σήμερα 12/12/2011 η τρόϊκα, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα δήλωσε ξεκάθαρα...

«Εμείς δεν ξέρουμε να υπάρχει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα». (ΕΔΩ)


ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ;;;;



Ο αποπροσανατολισμός του ΜΠΑΤΣΟΚ συνεχίζεται.
Μετά τον Πάγκαλο στο γαλλικό κανάλι και τους φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες Έλληνες, μετά το Χρυσοχοϊδη και τα όσα είπε για την αποικιακή υποψηφιότητα του Γιώργου μας, νάσου από χθες και τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομική αποζημίωση.
Θέμα που θα παίζει παντού σήμερα και για μέρες στα χουντομίντια.

Έτσι περνάνε στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων, ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ τού Γιώργου μας (άμα δεν τα κάνει στα κρυφά αυτό το παιδί, κάτι παθαίνει)στην τρόικα για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2011 αλλά και όσα είπε στη συνένετυξη τύπου ο ΜΠΕΝΙ στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Ανάμεσα στα άλλα ο ΜΠΕΝΙ είπε...

"...Με την ευκαιρία, αν μου επιτρέπετε κ. Πρόεδρε, να αποσαφηνίσω ότι όπως έχω πει στη Βουλή -είναι η ερώτηση του κ. Κούτρα- σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τώρα αμέσως τον δημοσιονομικό κανόνα στο Σύνταγμα, γιατί αναθεώρηση του Συντάγματος μπορούμε να κάνουμε από το 2013 και μετά. Μπορούμε όμως να υπερψηφίσουμε αμέσως στη Βουλή με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος μία διεθνή συνθήκη, η οποία θα προβλέπει τον δημοσιονομικό κανόνα...."

http://www.evenizelos.gr/el/press-interviews/2837-brussels


Προσέξτε τώρα.
Το άρθρο 28 του Συντάγματος έχει 3 παραγράφους, τις οποίες σας παραθέτουμε...

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.


Άρα μιλάμε για ψήφιση σύμβασης που παραχωρεί εθνική κυριαρχία ή μιας απλής σύμβασης;

Να θυμίσω ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση,γνωστή και ως ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1, δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, αφού υπεγράφη μόνον από τον Παπακωνσταντίνου.

Μαγειρεύουν για μια ακόμα φορά για μας χωρίς εμάς, συμβάσεις που όταν τις μάθουμε θα είναι εξαιρετικά αργά.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και η ΝΔ θα πάρουν θέση;
Θα ζητήσουν από το Βενιζέλο εξηγήσεις ή κι αυτό θα περάσει στο ντούκου;
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

2 σχόλια:

Κεντροδεξιός είπε...

Τελικά αυτοί της ΝουΔήτσας τι κάνουν εκεί μέσα μας δουλεύουν. Κάνουν κριτική και μετά τα υπογράφουν όλα; Μα δεν ντρέπονται;

ΕΝΑΣ.......... είπε...

ρε παιδια εμεις ολοι βλεπουμε τι λεει το μπατσοκ το θεμα ειναι τι λεει η Ν.Δ