slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: H οργή των δρόμων θα συνοδεύει από δω και πέρα τα βήματα και των 300 της Βουλής

http://s.enet.gr/resources/2011-11/1609478-thumb-large-thumb-medium.jpg Δριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου τυχοδιώκτη και την κυβέρνηση επικίνδυνη. Υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα εκβιάζει το λαό και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και για τους λόγους αυτούς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές για να διασφαλιστεί η δημοκρατική σταθερότητα στη χώρα ενώ τόνισε πως ο λαός δεν θα απαντήσει στο ερώτημα αλλά σε αυτόν που τον ρωτάει.


«Το μόνο που φοβάται ο κ. Παπανδρέου είναι οι εκλογές του ελληνικού λαού, τόσο εμπιστεύεται τους πολίτες και τη Δημοκρατία. Καθήκον δικό μας να ανοίξουμε τον δρόμο για το πιο αυθεντικό και ακίνδυνο δημοψήφισμα, που είναι οι εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρόκειται για μια συμφωνία που είναι υπό αίρεση από το δημοψήφισμα και ταυτόχρονα όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να ψηφιστεί. Αυτή η αντίφαση είναι επικίνδυνη. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει τώρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, με την πρόταση του οποίου έπεσαν οι μάσκες και τόνισε ότι με αυτό κινδυνεύει ο λαός αφού θα ψηφίζει αυτόν που ρωτάει και ότι την απάντηση στο ερώτημα.

«Τι θα συμβεί αν κι άλλες χώρες ζητήσουν δημοψήφισμα; Σκέφτονται ότι βάζουν σε κίνδυνο και την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του εξωτερικού; Πόσο θα βοηθούσε την Ελλάδα το όποιο δημοψήφισμα; Να βγάλει δημοσιονομικά πλεονάσματα του χρόνου όταν η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ματαιωθεί το δημοψήφισμα και να φύγει η κυβέρνηση.

«Ο Γ. Παπανδρέου βλέπει την κυβέρνηση του να φυλλορορεί και ζητάει δημοψήφισμα. Επιμένει να κυβερνά χωρίς ίχνος δικαιοσύνης πλέον και ένα μόνο συμπέρασμα ποκύπτει από τις κινήσεις της: “προς θεού να μη γίνουν εκλογές”».

«Άλλο η δανειακή σύμβαση, άλλο τα μέτρα που την ακολουθούν. Όταν κάνεις εκβιασμό για να πειθαναγκάσεις το λαό μπορεί να φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τους τρόπους όχι τους στόχους».

Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο κέντρο μιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον. Και μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας. Αυτός που παίζει κορώνα γράμματα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Τώρα έχει το θράσος να μιλάει για πολιτική εκτροπή αυτός που αναστάτωσε τις αγορές, που δεν έχει πείσει ούτε τους δικούς του βουλευτές, που για άλλα εκλέχθηκε και άλλα έκανε και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης» καταλόγισε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό.

«Πίσω από το υπάρχον σκηνικό υπάρχουν κίνδυνοι για τον τόπο. Από την εξάρθρωση των επιχειρήσεων, μέχρι την αδυναμία μας για αναγνώριση της ΑΟΖ, που είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα».

«Δεν δίνω καμία υπόσχεση που δεν μπορώ να τηρήσω και η μόνη υπόσχεση είναι για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ενώ αναφέρθηκε και στις χθεσινές κρίσεις στις ΕΔ λέγοντας «ακόμη και την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνιζόταν, βρήκαν να προχωρήσουν σε κομματικές εκκαθαρίσεις στον ευαίσθητο χώρο των Ε.Δ.»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: