slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Ζωίδης : το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθεί.

 Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί
Το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθεί
Όταν οι Έλληνες πολεμούν ενωμένοι, μπορούν στο τέλος να νικούν


Για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, την αναγκαιότητα άμεσων, αποτελεσματικών, συντονισμένων και συλλογικών πλέον παρεμβάσεων οι οποίες θα άρουν το αδιέξοδο και θα δημιουργήσουν προσδοκίες ελπίδας, μίλησε σήμερα το πρωί, κατά την τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Νίκος Ζωίδης.
Ο κος Ζωίδης, ασκώντας κριτική στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «επαμφοτερίζουσα»  πολιτική που ακολουθείται σε ότι αφορά τις θέσεις και τις τοποθετήσεις της ΝΔ, η οποία όπως σημείωσε, «μπερδεύει» και τους πολίτες και τους ευρωπαίους εταίρους μας.
«Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε το πώς πορευόμαστε από δω και πέρα, το αν ενωμένοι προχωρούμε κι αν όντως θέλουμε όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, ως συνέχεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, πάνω στην πορεία που εκείνη χάραξε, διασφαλίζοντας την ‘’συμφωνία εθνική σωτηρίας’’ της 27ης Οκτωβρίου», τόνισε ο κος Ζωίδης.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, χαρακτήρισε πλέον μονόδρομο τον προσανατολισμό της κοινωνικής μέριμνας στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, καλώντας έτσι τη νέα κυβέρνηση να στηρίξει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών που παρουσιάζονται σήμερα.
Μίλησε, επίσης, για άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και της αγοράς, για την ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων, για την αξιοποίηση του ενεργητικού δυναμικού της χώρας, για την εκμετάλλευση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, για την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.
«Η ζωή δεν σταματά- είπε ο κος Ζωίδης- δεν έχουμε περιθώρια αναμονής, ούτε λεπτό. Είναι πάρα πολύ πυκνός ο πολιτικός χρόνος και πάρα πολύ κρίσιμες οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί η νέα κυβέρνηση. Δεν υπάρχει το περιθώριο, ούτε να ενσπείρουμε ανησυχίες για τους στόχους μας, ούτε να βάζουμε πρόσθετους όρους και προ’ύ’ποθέσεις, όσον αφορά τη λειτουργία της. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τρέχουν και η πολυτέλεια του χρόνου μας λείπει. »
«Οφείλουμε να αποδείξουμε, τόνισε ο κος Ζωίδης, στο πλαίσιο της αναγκαστικής αυτής συνύπαρξης στην κυβέρνηση, ότι οι Έλληνες όταν χρειάζεται, μπορούν να πολεμούν ενωμένοι και να νικούν στο τέλος.»

Σε ότι αφορά τέλος την ανησυχία που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κος Νίκος Ζωίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην τελευταία τους συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον κο Νίκο Ζωίδη για το θέμα αυτό, τον διαβεβαίωσε ότι το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθεί.
«Το θέμα αυτό δεν υφίσταται και έχει κλείσει» – είπε χαρακτηριστικά ο κος Βενιζέλος στην συνάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: