slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: Δεν συγκυβερνούμε- Δεν θα μετέχουμε στη νέα κυβέρνηση

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/103797.jpgΣύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΝΔ δεν θα προτείνει πρόσωπα για τη νέα κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει αλλαγές σε συγκεκριμένα υπουργεία και θέσεις, όπως του κυβερνητικού εκπροσώπου και των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Άμυνας.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τόνιζαν στο Real.gr ότι....
ακόμη και στο θέμα του προσώπου για την Πρωθυπουργία ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, χωρίς η αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στο θέμα του υπουργείου οικονομικών, όπου δεν θα υπάρχει επίσημος εκπρόσωπος από την ΝΔ.

Αντ. Σαμαράς: Οι χειρισμοί Παπανδρέου αποσταθεροποίησαν τη χώρα

Συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες έχει από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «η αποσταθεροποίηση της σχέσης μας με την ΕΕ στην οποία οδήγησαν οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου, με οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση. Η κυβέρνηση έχει περιορισμένη εντολή και χρόνο για να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία».

ΝΔ: «Η χώρα γύρισε σελίδα και επιστρέφει η σταθερότητα»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην ΝΔ για την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου, καθώς τον θεωρούν ως τον κύριο υπεύθυνο για την αποτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολούθησε και οδήγησε την χώρα ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία.

«Ο Πρόεδρος της ΝΔ με την πίεση που άσκησε το τελευταίο διάστημα πέτυχε την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου. Η χώρα γύρισε σελίδα και αποκτά πλέον σταθερότητα» τόνισε στο Real.gr στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, θεωρούν σημαντικό γεγονός ότι η ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρει πλέον ότι η διεξαγωγή των εκλογών θα γίνει άμεσα, κάτι στο οποίο απέφευγε να δεσμευτεί η κυβέρνηση. Τελικά, η 19η Φεβρουαρίου είναι μια ημερομηνία που ικανοποιεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς η νέα κυβέρνηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα με ζωή ουσιαστικά 70 ημερών.

Οι γιορτές, αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος δείχνει το πόσο μικρή διάρκεια θα έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η ονοματολογία καλά κρατεί...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, στην συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά συζητήθηκε και το όνομα του προσώπου εκείνου που θα αναλάβει την θέση του Πρωθυπουργού και οι δύο πλευρές έχουν έρθει κοντά σε συμφωνία.

«Τα ονόματα που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση είναι δευτερεύουσας σημασίας και θα συζητηθούν αύριο στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά» τόνιζαν στην Λ. Συγγρού. Το όνομα του Σταύρου Δήμα εξακολουθεί να διατηρεί αρκετές πιθανότητες παρά το γεγονός ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένα πρόσωπο που εκτιμά ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα προτείνει σε θέσεις - «κλειδιά» τεχνοκράτες. Επίσης, «αγκάθια» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν οι θέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, του υπουργού προστασίας του πολίτη, του υπουργού Άμυνας και του υπουργού Ανάπτυξης.

real.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το είπε και θα το κάνει. Για κολοτούμπα τον περάσατε ;