slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παναγιώτης Ρήγας : Ρύθμιση για αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακούς οικισμούς

Με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που αφορά στο «Νέο τρόπο Έκδοσης Αδειών Δόμησης …» προβλέπεται διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ή  σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων.
Στο νόμο που ήδη ισχύει για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, έμειναν  εκτός ρύθμισης, αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται εντός παραδοσιακών οικισμών.

Κατά την συζήτηση και ψήφιση του εν λόγω νόμου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ρήγας Παναγιώτης είχε ζητήσει από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να υπάρξει μελλοντικά ρύθμιση που θα έδινε λύση στο πρόβλημα χωρίς να θίγεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των οικισμών και χωρίς να «ενεργοποιεί» αντιδράσεις του συμβουλίου της Επικρατείας.
Έτσι στο νομοσχέδιο καθορίζονται οι περιπτώσεις των αυθαίρετων κατασκευών που επιδέχονται ρύθμιση, καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υλοποιηθεί η τακτοποίηση και να επιτραπεί η μεταβίβαση τους.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η τροπολογία εισάγονται προς συζήτηση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου το προσεχές χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: