slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ :ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ



        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η Ανοιχτή Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης  ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 16/11/2011, καταδικάζει τον βίαιο , εκβιαστικό, προσβλητικό και απάνθρωπο τρόπο είσπραξης ακόμα ενός φόρου με την μορφή χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το μέτρο πλήττει κατάφορα τον σεβασμό και την αξία του κάθε πολίτη, προσβάλλει τη αξιοπρέπειά του, ασκεί ψυχολογική, σωματική και οικονομική βία, ιδιαίτερα στους ασθενέστερους, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το τοκογλυφικό χρέος  «του βαρελιού δίχως πάτο», το χρέος για το οποίο μόνον οι πολίτες δεν ευθύνονται.
Η Δημοτική Κίνηση θεωρεί ότι αποτελεί θεσμικό καθήκον κάθε δημοτικού συμβούλου, και προπαντός του ίδιου του Δημάρχου να προασπίσει με κάθε τρόπο τους πολίτες του από το βίαιο αυτό μέτρο, ώστε να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος, όπως κάνουν στην πλειοψηφεία τους οι  Δήμοι της Χώρας, με σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και αποστολή εξώδικου στην ΔΕΗ. Οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέξει ηθική, πολιτική, νομική και τεχνική κάλυψη, με πρακτικά αποτελέσματα στους δημότες του.
Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, που και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε το ζήτημα της συμπαράστασης του Δήμου απέναντι στο χαράτσι, αλλά ο Δήμος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καλεί τα μέλη της και κάθε συμπολίτη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευη 18/ 11, 19.00, ώστε να απαιτήσουμε την κάλυψη από τον Δήμο.                                                                                
Νάξος 16/11/2011




Δεν υπάρχουν σχόλια: