slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σταϊκούρας προς αμερικανάκια: "Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε τον Προϋπολογισμό"... που τους βρίσκουμε ρε γαμώτο;

 [Ο κ. Σταϊκούρας, ο άνθρωπος που κάρφωνε τον Καραμανλή στους Αμερικάνους και τους έλεγε από το 2009 ότι ήταν υπερ μιας συγκυβέρνησης, νομίζει προφανώς ότι είμαστε αμερικανάκια... Τα μέτρα του προυπολογισμού λέει, είναι ήδη ψηφισμένα μέτρα και γι αυτό η ΝΔ θα υπερψηφίσει τον προυπολογισμό... προς το παρόν θα θέσουμε έναν προβληματισμό: Αφού τα μέτρα είναι ήδη ψηφισμένα όπως λένε χέρι χέρι οι Σταϊκούρας-Βενιζέλος, προς τι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται σε λίγο στη Βουλή; Και προπάντων τι θα λέει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αφού όλα είναι ψηφισμένα; Πχ. Δεν θα λέει ότι το χαράτσι στα ακίνητα επεκτείνεται μέχρι το 2014; Άρα η επέκταση του χαρατσιού μέχρι το 2014 είναι ψηφισμένο μέτρο; οεεο]


«Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο.

Για το λόγο αυτό, και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση του Προϋπολογισμού του 2012.

Ο κ Σταϊκούρας αφού επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, γιατί υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις στους στόχους των βασικών μεγεθών της οικονομίας, αναφέρει για τον προϋπολογισμό του 2012: «Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών. Στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Άλλωστε, σύμφωνα και με τον Προϋπολογισμό, «πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση, την ταχύτητα της εφαρμογής και τη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών». Κάτι το οποίο σταθερά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τα 2 τελευταία χρόνια.

Συμπερασματικά, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην αναγκαιότητα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Προσανατολισμένη όμως στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας.

Και αυτό διότι οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν και το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο με ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη της Οικονομίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: