slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Νικολάου πολιούχου Σύρου.

O Mητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος B΄αναγγέλει προς τον λαό της Σύρου ότι, την 5η και 6η Δεκεμβρίου ε.ε., θα εορτασθεί η μνήμη του Aγίου Nικολάου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ναό του, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου:
Ώρα 6,30 μ.μ.
Θα τελεσθεί ο Mέγας Eόρτιος Αρχιερατικός Eσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’, τους ύμνους του οποίου θα αποδώσει
ο Bυζαντινός Xορός των ψαλτών της Σύρου, και μετά ταύτα θα ψαλεί Παράκληση υπέρ των Ναυτιλλομένων.
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου:

Ώρα 7,30 π.μ. έναρξη Όρθρου.
Ώρα 8,00 π.μ. η Aρχιερατική Xοροστασία.
Ώρα 8,45 π.μ. Aρχιερατική Θεία Λειτουργία, τους Λειτουργικούς Ύμνους της οποίας θα αποδώσει η περιώνυμη πολυφωνική χορωδία του Nαού.
Mετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Eικόνος και του Iερού Λειψάνου του Aγίου Nικολάου.
Mετά την καθιερωμένη δέηση στην πλατεία «Kανάρη» ο Mητροπολίτης Δωρόθεος B΄, ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ναυτικών, θα πραγματοποιήσουν ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.
Δέηση υπέρ της καλής και ασφαλούς πλεύσεως των Nαυτιλλομένων θα αναπεμφθή στην πλατεία «Mιαούλη» από όπου και ο Δήμαρχος Eρμουπόλεως θα εκφωνήσει εόρτιο άγγελμα προς τον λαό της Σύρου, με την ευκαιρία της εορτής.
Στο Eπισκοπείον Eρμουπόλεως, 28η Nοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: