Σε εκλογικό συναγερμό τέθηκε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ΝΔ Θεσσαλονίκης, μετά τις εξελίξεις της Κυριακής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος είχε νωρίς το πρωί επικοινωνία με στελέχη της οργάνωσης με τα οποία συζήτησε τις ενέργειες που πρέπει αμέσως να αρχίσουν ώστε να προετοιμαστούν οι πάντες για την προεκλογική περίοδο που έχει ήδη αρχίσει!

Έτσι, οι συσκέψεις των στελεχών ανά τομέα και κατηγορία ξεκινούν αμέσως. Θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια οι Κύκλοι Πολιτικής Δράσης ενώ ακολουθούν (μάλλον το Σαββατοκύριακο) οι διευρυμένες Νομαρχιακές Συνελεύσεις, με τη συμμετοχή των βουλευτών της περιοχής μας.
Η ΝΔ Θεσσαλονίκης, μέσα στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, δηλώνει πανέτοιμη να δώσει τη μάχη για την εκλογική νίκη. Από αυτήν θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας! Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και επιχειρεί να μεταβιβάσει το βάρος των ευθυνών του σε άλλους. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε και ήδη αποτελεί θλιβερό παρελθόν για όλους μας, ακριβώς επειδή ο Αντώνης Σαμαράς το επέβαλε.
Από το πρωί οι γνώριμες καθεστωτικές φωνές κραυγάζουν απίθανες επιθέσεις εναντίον μας. Είναι οι ίδιες φωνές που θα καταδίκαζαν για εθνική μειοδοσία τη Νέα Δημοκρατία εάν δεν υπήρχε χθες συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο! Αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά: η Ν.Δ., από τον Ιούνιο ήδη, είχε δηλώσει ότι συζητά για στήριξη κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι που ενώ αρχικά προχωρούσε τορπιλύθηκε από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον!
Και την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις τυχοδιωκτικές κινήσεις Παπανδρέου με το δημοψήφισμα και την πρωτοφανή απαξίωση της χώρας στα λόγια των δανειστών μας, η ΝΔ μίλησε τη γλώσσα της υπευθυνότητας. Ζήτησε την απόσυρση Παπανδρέου, το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, άμεσα εκλογές και προώθηση των διαδικασιών που αφορούν τη συμφωνία της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου. Χωρίς την οποία έγκριση η χώρα κινδύνευε με άμεση χρεοκοπία, κάτι που φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν δεκάδες φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανικής και Γαλλικής Κυβέρνησης…
Και το πέτυχε. Ο κ. Παπανδρέου αποσύρεται, η μεταβατική κυβέρνηση σε λίγες ώρες θα είναι γεγονός, η 6η δόση θα εκταμιευθεί κανονικά και επιτέλους είδαμε το φως της λαϊκής έκφρασης -τις εκλογές- μέσα στο τούνελ στο οποίο ο προς απόσυρση πρωθυπουργός μας έβαλε…