slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μόλις ... έφυγαν το Γιωργάκη ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ πράσινοι περιφερειάρχες και αποφάσισαν να αντιδράσουν ( για τα μάτια του κόσμου) για το ΧΑΡΑΤΣΙ ειδικό τέλος ακινήτων

Συνεδρίασε σήμερα, και με τη συμμετοχή του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που μετά από διαλογική συζήτηση ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η θέση των Περιφερειαρχών για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. 

Στο σκεπτικό του κειμένου που θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά της χώρας, που μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής ασφυξίας δέχονται «άστοχες επιθέσεις».

Ζητείται επίσης να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, να εξαιρεθούν οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, μέχρι 80 τ.μ, ενώ όπως τόνισε και ο κ. Μαχαιρίδης είναι άδικο να ποινικοποιείται η άρνηση πληρωμής από αυτούς που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ εγκρίθηκαν ο προγραμματισμός δράσεων, ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός, ενώ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε και το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών που είναι οι κατώτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι του δημοσίου.
Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί, η μισθοδοσία των υπαλλήλων να γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το επόμενο εξάμηνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: