slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα «Ναξιακά Γράμματα» ανατέλλουν

Όπως διαβάσαμε στην Ναξιοτυπία μέσα του Ιανουάριου του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο τριμηνιαίο περιοδικό με την επωνυμία «Ναξιακά Γράμματα», το οποίο αποτελεί εκδοτική πρωτοβουλία 36 Ναξίων. Εκτός από την έκδοση του περιοδικού με θεματολογία που αφορά στη Νάξο, στόχος των εμπνευστών είναι η έκδοση αξιόλογων αυτοτελών μελετών ερευνητών του Ναξιακού Πολιτισμού, η διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων, λογοτεχνικών διαγωνισμών κ.α., που στόχο έχουν την προβολή του πολιτισμού, της ιστορίας και την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού.
Τα μέλη που πλαισιώνουν τη διοικούσα επιτροπή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ζητούν την συμπαράταξη και συνεργασία όλων στην προσπάθεια αυτή: «Έχουμε σαφή γνώση ότι οι καιροί είναι δίσεκτοι, καθώς η χώρα μας περνάει δεινή οικονομική, κοινωνική και πνευματική κρίση. Όμως πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να ενισχύσουμε τον πιο αδύναμο κρίκο, τον πολιτιστικό, που πλήττεται βάναυσα στην συγκυρία της εποχής» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.
Η διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους Γιάννη Βερώνη, Στέφανο Ψαρρά και Λάζαρο Θεόφιλο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσπάθεια αυτή στηρίζουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Γιάννης Προμπονάς, Μανόλης Δρυς και Δημήτρης Σιδερής, ο πρώην βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης, ο αρεοπαγίτης Γιώργος Ναυπλιώτης, ο Επίσκοπος Κυανέων Χρυσόστομος, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τουμπακάρης, ο αρχαιολόγος Γιώργος Μαστορόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ποσάτζης, οι καθηγητές Νίκος Δέτσης και Αντώνης Τζιώτης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: