slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ.


Αν υπαρχει ενα κομμα, στο οποιο πραγματικα αρμοζει ο τιτλος ''κομμα-τραβεστι'', αυτο ειναι το ΛΑ.Ο.Σ..

Η Εθνικη Παραταξη του 1977, γνωριζαμε οτι ηταν κομμα βασιλοφρονων. Ξεκαθαρα.
Η Ε.ΠΕ.Ν. γνωριζαμε οτι ηταν κομμα φιλοχουντικων.
Η Χρυση Αυγη, γνωριζουμε οτι ειναι....η Χρυση Αυγη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν γνωριζει κανεις τι ειναι.

Θυμαμαι, σαν χθες, ενα πρωτοσελιδο της εφημεριδας του κ. Καρατζαφερη, της επονομαζομενης Α1, τον Μαιο του 2000, κι ας ημουν 17 ετων, κι ας εχουν περασει 11 ετη. Ηταν την περιοδο των...
λαοσυναξεων του Μακαριστου Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου εναντια στην απαλειψη του θρησκευματος απο τις ταυτοτητες. Και με το πρωτοσελιδο αυτο, με φοντο την λαοσυναξη στο Συνταγμα και τιτλο περιπου αν θυμαμαι καλα, ''Ο ΛΑ.Ο.Σ. εστειλε μηνυματα με πολλους αποδεκτες'', ο Καρατζαφερης προανηγγελε την ιδρυση του κομματος του, μετα την διαγραφη απο τον Καραμανλη με την γνωστη ιστορια της ''Σαλωμης''.

Τοποθετωντας ξεδιαντροπα το ονομα ''Ορθοδοξος'' στο ονομα του κομματος του, προσπαθησε να καπηλευτει την κληρονομια του Χριστοδουλου, τυχοδιωκτικα και καιροσκοπικα.

Απο τοτε εχει κυλησει πολυ νερο στο αυλακι. Στην πορεια αυτου του πολιτικου μορφωματος εγιναν πολλα.

Ο Καρατζαφερης πιαστηκε αρχικα απο την ατυχη επιλογη Τζαννετακου για την υπερνομαρχια Αθηνων-Πειραιως το 2002, ωστε να κανει αισθηση και να συσπειρωσει δυσαρεστημενους δεξιους. Το 2004 ομως με τον καραμανλικο αερα που σαρωνε το πολιτικο σκηνικο, φυσικα δεν υπηρχε χωρος γι'αυτον στην Βουλη. Ομως αναστηθηκε απο τα μοιραια λαθη της Νεας Δημοκρατιας, λαθη πολιτικης, λαθη στρατηγικης, λαθη που ξεκινουν απο ελλειψη ιδεολογικης καθαροτητας. Ο λογος φυσικα για τα σχολικα βιβλια με τους ''συνωστισμους στην Σμυρνη'' την περιοδο 2006-2007. Και το 2007 εισηλθε στην Βουλη, οχι ως ανεξαρτητος βουλευτης, αλλα ως κομμα πλεον.

Η πραγματικοτητα δεν ειναι τοσο απλη, ομως.

Το κομμα του Καρατζαφερη εξαρχης λειτουργησε ως ''λαγος'' του συστηματος Μητσοτακη και ως μοχλος συνεχους πιεσης στον Καραμανλη. Δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλο τμημα του κομματος εχει στελεχωθει απο ανθρωπους με στενες σχεσεις με την Αγια Οικογενεια και δεδηλωμενους νεοφιλελευθερους. Ουτε ειναι τυχαιο οτι ο Καρατζαφερης, στις δημοτικες εκλογες και οχι μονον σε αυτες, στηριζε ανθρωπους παρομοιων προσανατολισμων. Δεν ειναι αναγκη να αναφερθουμε σε συγκεκριμενα παραδειγματα, αλλα ειναι πολυ ευκολο αν χρειαστει. Στις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ το 2009, ηταν εκδηλος ο πανικος του για την διαφαινομενη εκλογη Σαμαρα και εξισου εκδηλη η αγωνιωδη προσπαθεια του για την εκλογη της Μπακογιαννη. Το παραμυθι ελεγε οτι ''ο Σαμαρας θα μικρυνει και θα διασπασει την ΝΔ, ενω η Μπακογιαννη θα την οδηγησει σε λαμπρα πεδια δοξας''. Αυτο που πραγματικα τον ενδιεφερε μηπως ο Σαμαρας απορροφησει ολοκληρωτικα το ποσοστο των εγκλωβισμενων πατριωτων δεξιων απο το κομμα του. Τελικα, δεν νομιζω οτι προκειται να γινει κατι τετοιο, διοτι ο Σαμαρας πλεον συρεται καθαρα σε θεσεις Καρατζαφερη περι συγκυβερνησης κλπ κλπ.

Σημαντικοτατο ρολο επαιξε και παιζει, και η συνεχης προβολη του κομματος απο το καναλι του προεδρου. Το ΛΑ.Ο.Σ. συνιστα το πρωτο τηλε-κομμα στην πολιτικη ιστορια της Ελλαδος. Η εξαπατηση απλων ανθρωπων μεσα απο το καναλι αυτο ξεπερνα καθε προηγουμενο.

Στα πλασια της λογικης του τηλε-κομματος και του τηλε-προεδρου εντασσεται και η συνεχης προβολη του και απο τα διαπλεκομενα Μεσα Μαζικου Εκμαυλισμου...συγνωμη, Ενημερωσης ηθελα να πω. Αλλωστε, ενα κομμα ιδρυθεν απο ανθρωπο της Οικογενειας, δεν ειναι δυνατον να μην τυγχανει εκλεκτης αντιμετωπισης απο τους εθνικους εργολαβους. Στο προσωπο του, οι καναλαρχες ειδαν αυτο που ειδε και η Οικογενεια: ενα εξαιρετικο μοχλο πιεσης στον Καραμανλη. Και πατωντας πανω στα λαθη του Καραμανλη, πριμοδοτησαν τον Καρατζαφερη με εξτρα-προβολη και κοινοβουλευτικη εκπροσωπηση. Εξ'οσων θυμαμαι, ο προεδρος εμφανιζεται στην τηλεοραση απο το 2002, τουλαχιστον δεκαπεντε φορες την εβδομαδα (σε αλλα καναλια πλην του δικου του), και σε καθε ζωνη, πρωινη, μεσημεριανη, βραδυνη. Αμφιβαλλω, αν πηγαινει στην Βουλη τοσο συχνα.

Ο Καρατζαφερης εισηγαγε επισης στην πολιτικη ζωη του τοπου την εννοια της απολυτης πολιτικης μπουρδολογιας. Τον θυμαμαι να προσερχεται σε καποιο ντιμπειτ κρατωντας δυο λεμονια και λεγωντας ''εφερα λεμονια για να ριξω στην σουπα'', εννοωντας οτι το ντιμπειτ θα ειναι ''σουπα'' για τους τηλεθεατες. Οι διαφημιστικου τυπου ατακες και ο θεατρικος τροπος συμπεριφορας αποτελουν σημα κατατεθεν του. Ειναι χαρακτηριστικη η κινηματογραφικη φυγη του απο το Προεδρικο Μεγαρο, οταν αντιληφθηκε οτι δεν συζητουν για τον εκλεκτο του, τον Παπαδημο.

Κι αφου περι Παπαδημου ο λογος, να πουμε οτι το ΛΑ.Ο.Σ., εκ της ιδρυσεως του, εχει αναλαβει εργολαβικα τον ρολο του λαντζερη της διαπλοκης και της Νεας Ταξης. Ριχνει στην πολιτικη, στο κοινοβουλιο, στην κοινωνια, ιδεες και πρακτικες των οποιων η εμπνευση προερχεται απο ψηλα, ωστε να καλλιεργουνται και να ζυμωνονται κι οταν ελθει η καταλληλη στιγμη, το εδαφος να ειναι ετοιμο. Το ΛΑ.Ο.Σ. εχει δημιουργηθει για να ριχνει τον σπορο της αποχαυνωσης εκ των εσω, ως Δουρειος Ιππος. Απο το 2008 ακομη, προπαγανδιζει μια λυση συμμαχικης κυβερνησης υπο τον Παπαδημο. Ειναι εκπληκτικο.

Μια ακομη προσφορα του Καρατζαφερη στην πολιτικη, ειναι η εννοια της ''κωλοτουμπας'', στην οποια εσχατως εξασκουνται κι αλλοι με επιτυχια. Ειναι απιστευτο, ο ανθρωπος που εχει συρει τα εξ'αμαξης στον Καραμανλη να τον καλει προσφατα να γινει πρωθυπουργος σε κυβερνηση εθνικης ενοτητας. Φυσικα, και δεν ηθελε τον Καραμανλη, απλα οπως παντα ριχνει αδεια για να πιασει γεματα. Εριξε το ονομα του Καραμανλη για να ευαρεστησει καραμανλικους ψηφοφορους και για να φερει σε δυσκολη θεση τον Σαμαρα. Ολη η καρατζαφερεια λογικη της κωλοτουμπας, ειναι ακριβως αυτο. Δηλαδη η οποιουδηποτε ειδους δηλωση ή πραξη αρκει να ταιριαζει στο momentum και να αποφερει μικροκομματικα οφελη.

Τα στελεχη του ΛΑ.Ο.Σ. αποτελουν εκλεκτους εκπροσωπους της πολιτικης πρακτικης του Καρατζαφερη, πλην ελαχιστων. Λαικιστες, μαυρογιαλουροι, τηλε-βιβλιοπωλες, και αλλοι, εχουν παρει αριστα στο μαθημα της ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΙΑΣ. Κρατουν τους ψηφοφορους τους σε καταστολη πουλωντας φθηνα μαθηματα πατριωτισμου, ενω οι πολιτικες τους προτεραιοτητες ειναι σαφεστατα αλλες.

Οι ανθρωποι, οι ψηφοφοροι, που εχουν εγκλωβιστει στο ΛΑ.Ο.Σ. δεν εχουν την παραμικρη ιδεα για το αληθινο προσωπο του κομματιδιου αυτου. Ως επι το πλειστον, προκειται για ανθρωπους ηλικιωμενους ή ανθρωπους χαμηλου μορφωτικου επιπεδου, χωρις ιδιαιτερη προσβαση σε βιβλια, εφημεριδες ή διαδικτυο, για ανθρωπους που παρακολουθουν ολημερις τηλεοραση. Ειναι μακραν οι πιο εξαπατημενοι απο ολους διοτι νομιζουν οτι ψηφιζοντας Καρατζαφερη, ψηφιζουν ενα πατριωτικο, δεξιο κομμα.

Προφανως δεν θα ακουσαν ποτε για την αποκαλυψη των Wikileaks για τις στενες σχεσεις Καρατζαφερη - Πρεσβειας (μια ειναι η Πρεσβεια), ουτε για τον φιλο-σιωνισμο του, ουτε για την τουρκολαγνεια του. Δεν ειναι αναγκη να αναφερθουμε σε λεπτομερειες, οποιος διαθετει προσβαση στο διαδικτυο, πριν λιγους μηνες, διαβαζε κι ετριβε τα ματια του. Εξ'αλλου ειναι χαρακτηριστικο οτι μπορει μεν κομματα του εξωτερικου να διαμαρτυρονται για το δηθεν αντισημιτικο ΛΑ.Ο.Σ., αλλα οι Εβραιοι της Ελλαδος δεν εχουν βγαλει αχνα. Σιγουρα, γνωριζουν καλυτερα ''πραγματα'' και ''καταστασεις''.

Αλλα δεν μπορω να κατηγορησω κανεναν φηφοφορο του ΛΑ.Ο.Σ., απο την στιγμη που βρεθηκαν τρια εκατομμυρια αλλοι που πιστεψαν το ''λεφτα υπαρχουν'' και ψηφισαν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Και δεν μπορω να τους προσαψω τιποτα, οταν εμεις της Ν.Δ., με τα τραγικα μας λαθη, ανοιξαμε τον δρομο στον Καρατζαφερη. Και συνεχιζουμε να το κανουμε.

Αλλα ειναι τραγικο να θεωρεις τον εαυτο σου πατριωτη και να καταληγεις ΛΑ.Ο.Σ.. Ειναι το ακρον αωτον της σχιζοφρενειας που ζουμε σε αυτον τον τοπο.

Ο Καρατζαφερης ηταν ο μεγαλος νικητης των προσφατων πολιτικων εξελιξεων. Ως εκλεκτος εγκαθετος της διαπλοκης και σε αγαστη συνεργασια με το συστημα, περασε εντελει αυτο που εκανε να φαινεται ως δικο του, αλλα φυσικα του ειχε υπαγορευθει. Η λυσσα του για τον Παπαδημο και η γλοιωδης κολακεια του προς αυτον, η παρομοια λυσσα των ΜΜΕ των νταβατζηδων και οι υμνοι τους για τον Καρατζαφερη, μιλουν ευγλωττα. Αναυδοι οι παλαιο-πασοκοι παρακολουθουν το κομμα τους να συνεργαζεται αριστα με τον Καρατζαφερη, τον Αδωνι και τον Ροντουλη. Αναυδοι παρακολουθουμε κι εμεις την ΝΔ να συνεργαζεται με το ΠΑΣΟΚ του Παγκαλου και του Παπακωνσταντινου, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, στο οποιο εχουμε αναφερθει εκτενως.

Ενα κομμα λοιπον που εξυπηρετει ξεκαθαρα τα συμφεροντα της διαπλοκης, σαφεστατα δεν ειναι ΛΑΙΚΟ. Διοτι η διαπλοκη απομυζα τον λαο σε αυτον τον τοπο. Ενα κομμα που προτεινει μανιωδως Προτεσταντη και μελος της Τριμερους Επιτροπης για πρωθυπουργο, σιγουρα δεν ειναι ΟΡΘΟΔΟΞΟ. Και προφανεστατα ο Καρατζαφερης δεν εχει καμια σχεση με τον Στραταρχη Παπαγο, ωστε να ονομαζει το κομμα του ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, οπως ο αειμνηστος.

Ειναι καταντια να θεωρεις τον εαυτο σου πατριωτη, να αγαπας την Ελλαδα και να ψηφιζεις ΛΑ.Ο.Σ..


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι τραβεστί φίλε συχνάζουν στη Συγγρού. Εκεί βρίσκεστε όλοι σας. Να σας χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ