slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Ψαλίδι” 60% στα προνοιακά επιδόματα

Με την με αρ. πρωτ. 46163/03.11.2011 (ΑΔΑ: 45Β2Ν-3ΓΞ) Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών περικόπηκε το 60% των ποσών που καταβάλλονται σε 57 Δήμους της χώρας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων (αναπηρίας ή απορίας) μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2011.
Σύμφωνα με την ΥΑ, το ύψος των ποσών που αφορούν την καταβολή προνοιακών επιδομάτων από τους δήμους θα ανέρχεται σε 40% του συνολικού υφιστάμενου μέχρι να πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το λοιπό 60%, το οποίο όμως ...
θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφαση του ΥΠΕΣ, αμέσως μόλις πιστωθεί από το ΓΛΚ ο λογαριασμός του Υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.
Η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, καθώς και σε απόρους-δικαιούχους, δεδομένου ότι η παροχή του μηνιαίου προνοιακού επιδόματος αποτελεί ένα επιπλέον μικρό έσοδο στην παρούσα έκρυθμη οικονομική κατάσταση των πολιτών.
Επειδή η Υπουργική Απόφαση είναι άδικη και το σκεπτικό της ανεξήγητό.
Επειδή η απαξίωση του κοινωνικού δικαιώματος στο κράτος πρόνοιας και στην ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες βάλλει κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Βάσει των παραπάνω,
ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την καταβολή και του υπολοίπου 60% των ποσών των προνοιακών επιδομάτων στους δήμους της χώρας, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011;
2.      Θα καταβληθούν αναδρομικά τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη

Μιχάλης Κριτσωτάκης

3 σχόλια:

Ανάπηρος είπε...

Τα επιδόματα θα δωθούν έστω και καθυστερημένα. Οι ψευδοτσαμπουκάδες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να μας πουν πως θα πλρωθούν οι ανάπηροι αν εφαρμοστεί η γραμμή του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Άντε να χαθήτε ρεμάλια.

Ανώνυμος είπε...

;Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΛΑΕ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΓΑΝΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.Ο ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Άμα μου βρεις μια χώρα στον κόσμο που κυβερνά η κομουνιστική αριστερά και ζουν καλλίτερα από την Ελλάδα και πιο ελέυθερα τότε θα είμαι και εγώ μαζί σας. Ακόμα και η κομουνιστική Κίνα δεν έχει καμιά σχέση και επαφή με το ΚΚΕ γιατί το θεωρεί ανεδαφικό και δογματικό.