Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Σέρνουν στην βουλή τη νέα κυβέρνηση για τον ορυμαγδό του ΤΤ 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Βρούτσης ο Σάββας Αναστασιάδης και η Ιατρίδη Μίκα για το φαγοπότι των ΜΚΟ, τους πακτωλούς για διαφημίσεις, οι σκανδαλώδεις ενοικιάσεις που αγγίζουν την οικογένεια Παπανδρέου.

Αναμένουμε όλοι την αντίδραση του κυρίου Μουρμούρα, που πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κάνει φύλλο και φτερό τις ενέργειες του Κλέωνος Παπαδόπουλου και να δώσει επιτέλους απάντηση ΚΑΙ για το ΠΟΥ πουλήθηκε το CDS.

Κύριε Μουρμούρα, στο χέρι σας είναι πλέον για το αν θα μιλάμε για συναίνεση δικαιοσύνης ή αντί για ΣΥγκυβέρνηση, ΣΥΝευθύνης (όπως είπε ο τ. πρωθυπουργός), ΣΥγκάλυψης και άρα ΣΥνενοχής.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο “πεθερά” του ΤΤ , φέρνει ο Αναστασιάδης

Όχι μόνο δεν κάνει πίσω, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, που αποκάλυψε την περίεργη μίσθωση καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Θεσσαλονίκη από την πεθερά του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αλλά επανέρχεται δριμύτερος, αυτή τη φορά, με εντεκάδα βουλευτών που συνυπογράφουν ! Και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κρατήστε τα ονόματά τους, είναι οι γενναίοι. Δείτε την κοινή ερώτηση των 11 βουλευτών:
(Ο Νίκος Νικολόπουλος που έφερε πρώτος στην βουλή το θέμα της Ελβετικής εταιρείας του πρωθυπουργού και τις χορηγίες από το ΤΤ, απουσιάζει… δικαιολογημένα λόγω απουσίας στο εξωτερικό)

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 κατέθεσα Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα “Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο”, που αφορούσε, κυρίως, την ενοικίαση καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχει απαντηθεί.
Παράλληλα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, κατέθεσα για το ίδιο θέμα Επίκαιρη Ερώτηση, κατά τη συζήτηση της οποίας δεν πήρα, ουσιαστικά, καμία απάντηση.
Επανέρχομαι για ένα ηθικό και πολιτικό ζήτημα, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, ζητώντας, επίσης, διευκρινίσεις και για άλλες πρωτοβουλίες της διοίκησης του Τ.Τ., οι οποίες, κατά την άποψή μου, βλάπτουν τα συμφέροντα της τράπεζας και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της αλλά και τις θέσεις των εργαζομένων.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν διαχρονικά μια εύρωστη τράπεζα. Ήταν η τράπεζα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στη χώρα μας. Ο καταθέτης είχε μαζί της συναισθηματικό δέσιμο και ήταν ο θεματοφύλακας του Έλληνα μικροκαταθέτη.
Ακόμη και το 2009, την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η τράπεζα παρουσίαζε κέρδη, που ανέρχονταν σε 160 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, εξ αιτίας των οικονομικών συνθηκών αλλά και λανθασμένων ή σκόπιμων επιλογών της σημερινής διοίκησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρουσιάζει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, ζημίες της τάξεως του ιλιγγιώδους ποσού των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικά το θέμα έχει ως εξής:
ñ    Τον Απρίλιο του 2009, το Τ.Τ. μίσθωσε και λειτούργησε ένα κατάστημα, επί της οδού Βασ. Όλγας 84, στη Θεσσαλονίκη, δωδεκαετούς διάρκειας, με μηνιαίο μίσθωμα 5000 ευρώ, το οποίο, μετά τις νόμιμες αναπροσαρμογές, έφτασε στο ποσό των 5290 ευρώ ανά μήνα. Τον Ιανουάριο του 2011, συμφωνήθηκε μεταξύ των συμβαλλομένων, Τράπεζας και ιδιώτη, μείωση του μισθώματος στο ποσό των 4232 ευρώ, σταθερό για δύο χρόνια.
ñ    Τον Απρίλιο του 2011 (δύο ακριβώς χρόνια μετά), η Διοίκηση της τράπεζας μίσθωσε νέο κατάστημα, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το πρώτο, επί της ιδίας οδού, Βασ. Όλγας 129, με μηνιαίο μίσθωμα 5000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά ποσοστό ίσο με τον τιμάριθμο, χωρίς να έχει, εν τω μεταξύ, καταγγείλει την προηγούμενη σύμβαση.
ñ    Τον Ιούνιο του 2011, οι εκμισθωτές του πρώτου καταστήματος, οι οποίοι αντελήφθησαν τη μίσθωση του δευτέρου καταστήματος, με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Περιουσίας του Ταχ. Ταμιευτηρίου και τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, κ. Κουτσαβίτη, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν τη λήξη της μίσθωσης, παραχωρώντας επιπλέον 60τ.μ. στο υπάρχον κατάστημα, με το ίδιο μίσθωμα, των 4232 ευρώ ανά μήνα, για δύο έτη.                        Απάντηση, όμως, δεν πήραν.
ñ    Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, την ημέρα, δηλαδή, που κατατέθηκε η ερώτησή μου για το εν λόγω θέμα, έξι περίπου μήνες μετά τη μίσθωση του δεύτερου ακινήτου, η Διοίκηση του Τ.Τ. “θυμήθηκε” να καταγγείλει τη σύμβαση για το πρώτο ακίνητο, επί της οδού Βασ. Όλγας 84.
ñ    Για το δεύτερο ακίνητο, επί της οδού Βασ. Όλγας 129, για το οποίο πληρώθηκαν μισθώματα έξι, περίπου, μηνών πριν τεθεί σε λειτουργία, απαιτήθηκαν δαπάνες διαμόρφωσης των χώρων του, που ανέρχονται σε 150.000 ευρώ, περίπου, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο ανάθεσης, δηλαδή, με δημοπρασία ή απ’ ευθείας ανάθεση.
ñ    Όπως έγινε γνωστό, μετά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, το ακίνητο της οδού Βασ. Όλγας 129 ανήκει σε συγγενική οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού και, συγκεκριμένα, στην πεθερά του Ανδρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΙ : Μερικοί ιδοκτήτες ακινήτων είναι πολύ τυχεροί


ñ    Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της τράπεζας, η Διοίκηση του Τ.Τ. λειτουργεί με μεθόδους των παλαιών καλών εποχών. Όλες οι τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, για να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την οικονομική κρίση, κλείνοντας καταστήματα, μειώνοντας τη διαφημιστική δαπάνη κι ό,τι άλλο μπορεί να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας, αφού οι τραπεζικές εργασίες έχουν μειωθεί κατακόρυφα και οι τράπεζες οφείλουν τη βιωσιμότητά τους στην ενίσχυση από το κράτος. Αντίθετα, η Διοίκηση του Τ.Τ. συνεχίζει να ανοίγει νέα καταστήματα ή να αντικαθιστά παλαιά με νέα, φορτώνοντας έτσι την τράπεζα με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
ñ    Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό οι διαφημιστικές εκστρατείες, που σήμερα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά και οι χορηγίες διαφόρων σωματείων, συλλόγων και Μ.Κ.Ο., με σκανδαλώδη, πολλές φορές, τρόπο.
ñ    Στον τομέα της στελέχωσης της τράπεζας, σε μια εποχή που οι υπάλληλοί της κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία και έχουν παγώσει όλες οι προσλήψεις, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντί να αξιοποιεί το ικανότατο προσωπικό που διαθέτει η Τράπεζα, προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες, ρουσφετολογικά και κομματικά, πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερα προσόντα. Καταβάλλει παχυλούς μισθούς, παρέχοντάς τους, μάλιστα, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (BMW, Mercedes) και άλλες ανέσεις, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη λειτουργία της τράπεζας και τα έξοδά της.
          Με βάση τα ανωτέρω
Επερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1)       Ήταν προς το συμφέρον της τράπεζας η αντικατάσταση του καταστήματος, επί της οδού Βασ. Όλγας 84, στη Θεσσαλονίκη; Είναι νόμιμη η διαδικασία που τηρήθηκε και είναι πολιτικά ηθικό να μισθώνεται, εν μέσω κρίσης, κατάστημα που ανήκει στην πεθερά του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, για να αντικαταστήσει κάποιο άλλο που θα μείνει ξενοίκιαστο;
2)       Πόσα καταστήματα μισθώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν το έτος 2011, σε ποιες περιοχές, ποια η αναγκαιότητα και σε ποιους ανήκουν τα εν λόγω καταστήματα;
3)       Σε ποιο ύψος ανέρχεται, συνολικά, η δαπάνη των παρεμβάσεων και του εξοπλισμού, σε όλα τα καταστήματα που μισθώθηκαν στο διάστημα αυτό; Σε ποιον ή ποιους ανατέθηκαν οι προαναφερόμενες εργασίες και με ποια διαδικασία, με απ’ ευθείας ανάθεση ή διαγωνισμό;
4)       Σε ποιο ύψος ανέρχονται συνολικά οι διαφημιστικές δαπάνες τις τράπεζας, κατά το τρέχον έτος και σε ποια μέσα δόθηκαν;
5)       Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι χορηγίες σε συλλόγους, οργανισμούς, Μ.Κ.Ο. κλπ., τον τελευταίο χρόνο και ποιοι είναι αυτοί που δέχθηκαν τις χορηγίες;
6)       Πόσοι προσλήφθηκαν στην τράπεζα, ως Γενικοί Διευθυντές, αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, Νομικοί Σύμβουλοι ή Συνεργάτες, ποιο το έργο τους και ποια η μηνιαία αμοιβή τους;
Αθήνα 14  Νοεμβρίου 2011            Οι Επερωτώντες Βουλευτές
1.     Αναστασιάδης Σάββας
2.     Ιωαννίδης Ιωάννης
3.     Καμμένος Παναγιώτης
4.     Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
5.     Βρούτσης Ιωάννης
6.     Τζηκαλάγιας Ζήσης
7.     Καριπίδης Αναστάσιος
8.     Βόζεμπεργκ Ελίζα
9.     Βαγιωνάς Γεώργιος
10.  Ιατρίδη Μίκα
11.  Παπασιώζος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :