slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις καταλήψεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο


Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συζήτησαν το νέο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί για τον κλάδο, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης-τρόικας και αποφάσισαν:
1) Την συμμετοχή τους στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ
2) Την κατάληψη του Δημαρχείου και του Λιμενικού Ταμείου από την Δευτέρα έως την Τετάρτη και να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 18-10-2011.


3) Επίσης καταλήψεις αναμένεται να γίνουν στο δημοτικό κτήριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες Ενότητας Δρυμαλίας, ΚΕΠ, Παιδικούς Σταθμούς, στο ΧΥΤΑ Νάξου, στα αμαξοστάσια και γκαράζ του δήμου.

Την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 το πρωί συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο. Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στην πλατεία Μανδηλαρά στην παραλιακή οδό Χώρας Νάξου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. Μετά την απόφαση των εργαζομένων στο Δήμο και τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν αναβλήθηκε και θα γίνει σε ημερομηνία που θα ορισθεί και πάλι.
Τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου που αναβλήθηκε είναι τα παρακάτω:

1.    Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων – κατανομή των θέσεων αυτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) σε εφαρμογή των αριθμών 37 και 38/2007 δικαστικών αποφάσεων του εφετείου Αιγαίου.
2.    Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3.    Απ’ ευθείας ανάθεση εργασίας για την σύνταξη φακέλου υποβολής Τεχνικού Δελτίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΠΠΕΡΑΑ, για την πράξη «Αναβάθμιση της ΕΕΛ Δημοτικής Ενότητας Νάξου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: