slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θα έχει και το υπουργείο Οικονομικών ο Σαμαράς αν κερδίσει η Ν.Δ τις εκλογές

Μπορεί  ο Αντ. Σαμαράς να έχει απαγορεύσει δια ροπάλου σε βουλευτές και στελέχη να μιλούν για υπουργικά χαρτοφυλάκια και κυβερνητικά αξιώματα, ωστόσο στο στενό επιτελείο του έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές συζητήσεις.
Με τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι κάτι περισσότερο από πιθανό και στη ΝΔ θέλουν να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ο κ. Σαμαράς θα είναι ένα κράμα παλαιών και νέων στελεχών, με τους δεύτερους να υπερτερούν. Παράλληλα, αναμένεται να αξιοποιηθούν πρόσωπα που δεν είναι ενταγμένα στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος, παράγοντες με επιτυχημένη θητεία στον επαγγελματικό τους τομέα που διαθέτουν την αναγνώριση της κοινωνίας.

Τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συνομιλήσει με αρκετούς προκειμένου να διακριβώσει τις διαθέσεις τους στην προοπτική να αναλάβουν θέσεις σε μια κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεργάτες του μιλούν για πρόσωπα έκπληξη. Καθοριστικός θα είναι λόγω των υφιστάμενων συνθηκών ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών, για τη θέση του οποίου έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα ονόματα, περισσότερο σε επίπεδο εικασιών και υποθέσεων. Με βάση πληροφορίες από τη Λ. Συγγρού, ο κ. Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο.
Τουλάχιστον τους πρώτους κρίσιμους μήνες προκειμένου να χειρισθεί ο ίδιος σε όλες τις φάσεις  το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του δανεισμού συνολικότερα.
Πρόθεσή του είναι να συγκροτήσει ένα ισχυρό οικονομικό επιτελείο στο οποίο θα έχουν θέση... οι σημερινοί αναπληρωτές τομεάρχες Χρ. Στάικούρας και Ν. Μηταράκης. Κατηγορηματικά διαψεύδονται οι φήμες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας για υπουργοποίηση του Χρ. Λαζαρίδη και μάλιστα ως υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος το απέκλεισε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Κατά τα φαινόμενα ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει το μοντέλο των δύο αντιπροέδρων, με τους κ. Δήμα, πιθανότατα ως επικεφαλής των επαφών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και Αβραμόπουλο ο οποίος διεκδικεί παράλληλα και το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς.
Από τους παλαιούς περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν υπουργικά πόστα έχουν οι Στυλιανίδης και Χαρακόπουλος, ενώ δεν είναι σαφές τι προτίθεται να κάνει ο κ. Σαμαράς με τους Κ. Χατζηδάκη και Κυρ. Μητσοτάκη. Από τους τομεάρχες προοπτικές να περιληφθούν στο κυβερνητικό σχήμα έχουν μεταξύ άλλων οι Γ. Βρούτσης, Κ. Τζαβάρας, Στ. Καλαφάτης, Ν. Νικολόπουλος κ.ά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει να συγκροτήσει ένα σφιχτό, συμπαγές Υπουργικό Συμβούλιο με ενιαία άποψη. «Αυτή η κυβέρνηση Θα είναι έκτακτης ανάγκης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτοφανή προβλήματα» σημειώνουν από τη Λ. Συγγρού.
(Το Παρόν)
http://online-pressblog.blogspot.com/2011/10/blog-post_6652.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΕΨΕ ΤΟ`90 ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ;;;................ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ ; ; ;