slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Κ. Μπιζά για το 2ο Γυμνάσιο Παροικιάς


Πάρος 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 
Δ/ΝΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ( Δ1 )
ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΩΝ & ΓΕΦΥΡΩΝ (β)
ΚΟΙΝ.: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
Μ.Μ.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Πορεία υλοποίησης του έργου: 2ο Γυμνάσιο Παροικίας Πάρου

Με την απόφαση (αρ.πρωτ. Δ1/ο/3144 ,1-9-10 ) των Υπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων  αποφασίστηκε η εκχώρηση και μεταβίβαση στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» , των αρμοδιοτήτων για την μελέτη και κατασκευή 77 έργων υποδομής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ένα από τα έργα που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση και συγκεκριμένα με αριθμό 36 είναι το 2ο Γυμνάσιο Παροικίας Πάρου.
Δυστυχώς και ενώ έχει περάσει ένας χρόνος από την παραπάνω απόφαση, η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γράφει τα παρακάτω:

2ο Γυμνάσιο Παροικάς Πάρου
Αναζητείται χρηματοδότηση για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών


Σύμφωνα με την παραπάνω κοινή Υπουργική απόφαση η χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών για την υλοποίηση του έργου, θα γίνει με επιχορήγηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» από το Π.Δ.Ε. του εποπτεύοντος Υπουργείου ( ΣΑΕ του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ).
Για τους παραπάνω λόγους και επειδή:
α) το παραπάνω έργο κρίνεται αναγκαίο για την νεολαία του νησιού της Πάρου,
β) τα σημερινά παιδιά του Γυμνασίου Πάρου χρησιμοποιούν τρείς λυόμενες (προκάτ) αίθουσες από το 2007,
γ) οι αίθουσες και οι χώροι του παλαιότερου στο νησί μας Γυμνασίου δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών,
δ) έχει υπάρξει η παραπάνω κοινή Υπουργική απόφαση (υπογράφουν ο Υπουργός κ. Δ. Ρέππας και ο Υφυπουργός κ. Σ. Αρναουτάκης) από τις 1.9.10, αλλά και σχετικό έγγραφο(με α.π. 22292/14461, 28.9.10) του προηγούμενου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσου  για την υλοποίηση του παραπάνω έργου.
Σας ερωτώ να με ενημερώσετε για την πορεία και το στάδιο στ’ οποίο βρίσκεται το τόσο απαραίτητο και σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Πάρου.

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: