slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά έχουν δίκηο taxalia. Για όλα φταίει ο Καραμανλής!


Του Σωτήρη Καλαμίτση, Δικηγόρου

Πολλά συγχαρητήρια διαβάζω τις μέρες αυτές στο διαδίκτυο για την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να ξεθάψει τον φάκελο των υποκλοπών από το Αρχείο, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω. Αφού, όμως, ο εισαγγελέας που διερεύνησε την υπόθεση κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης, δεν άκουσα κανέναν, του κ. Υπουργού περιλαμβανομένου, να διερωτάται:
1] ποιοί εισαγγελείς έθεσαν τον φάκελο στο Αρχείο και με ποιο σκεπτικό;
2] αυτοί που έθεσαν τον φάκελο στο Αρχείο παρέβησαν ή όχι το καθήκον τους;
3] γιατί ο κ. υπουργός ανέσυρε τον φάκελο;
4] αφού ο εισαγγελέας προχώρησε σε διώξεις για το βαρύτατο αδίκημα της κατασκοπείας, γιατί... κανένας από τα κόμματα εξουσίας, κυρίως δε ο κ. Υπουργός, δεν είπε κουβέντα για την εξέλιξη αυτή; Είναι τόσο φυσιολογικό να υποκλέπτονται οι τηλεφωνικές και μη συνομιλίες του πρωθυπουργού, έστω και τέως, και να μην ανοίγει μύτη;
Όλοι, λοιπόν, ψυχανεμιζόμασταν την υποκλοπή που γινόταν εις βάρος του πρωθυπουργού και των συμφερόντων της χώρας. Τώρα έχουμε και αποδείξεις ή, κατ’ ελάχιστον, σοβαρές ενδείξεις. Όπως γίνεται πάντοτε. Ψυχανεμιζόμασταν ότι κάποιοι τα άρπαξαν από τη Siemens, για τα υποβρύχια κ.λπ., τώρα, όμως, έχουμε και αποδείξεις ή, κατ’ ελάχιστον , σοβαρότατες ενδείξεις [Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος]. Και πάλι δεν άνοιξε μύτη. Η Βουλή εξέδωσε δύο πορδίσματα, μας πήρε η μπόχα και οι ληστές που τάρπαξαν έχοντας χειροπόδαρα δεμένο τον ελληνικό λαό με τα δήθεν σοσιαλιστικά οράματά τους για τα οποία πάλευαν, απολαμβάνουν τα κλοπιμαία. Αυτά τα κλοπιμαία που καλούμεθα όλοι εμείς οι χαχόλοι σήμερα να αναπληρώσουμε, μεταξύ άλλων, ακόμη και με 23% ΦΠΑ επί της εστίασης. Αφού δεν άνοιξε μύτη για όλα αυτά, λέτε να ανοίξει για τις υποκλοπές;

Εν μέσω αυτών των «αποκαλύψεων» και της ακατάσχετης μπουρδολογίας κυβερνητικών και μη στελεχών, περιμέναμε με κομμένη, τρόπος του λέγειν, την ανάσα να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της νέας και κρίσιμης συνάντησης τρόικας-Βενιζέλου ενόψει ΔΕΘ φυσικά. Και ξάφνου σκάει μία έκθεση του αρμόδιου, «ανεξάρτητου», Γραφείου της Βουλής επί του Προϋπολογισμού που ρίχνει στην κυβέρνηση μία πατσαβούρα από δω μέχρι τη Μόσχα. Ο νομίμως διορισμένος [σε αντίθεση με τον έτερο] Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Υπουργός επί των Οικονομικών και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παλαιότερα υπουργός Δικαιοσύνης [έκανε πλημμέλημα την πλαστογραφία, αν το επιδιωκόμενο όφελος είναι μέχρι € 73.000], υπουργός Πολιτισμού [επέτρεψε να γίνει ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στον Σχοινιά παρά τις αντιρρήσεις των ειδημόνων αρχαιολόγων] και υπουργός Εθνικής Αμύνης [παρέλαβε τα υποβρύχια που γέρνουν], εξ όσων ενθυμούμαι, στραβομουτσούνιασε και κατακεραύνωσε το Γραφείο, τα στελέχη του οποίου απεκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ άσχετους. Εν ριπή οφθαλμού έσπευσε εις βοήθειάν του ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου [αυτός που τις πισίνες τις αποκαλεί υδατοσυλλέκτες, όταν πρόκειται για το σπίτι του], ο οποίος προέβη στην ακόλουθη βαρύγδουπη δήλωση:
«Εχουμε ένα Γραφείο Προϋπολογισμού που μόλις συστάθηκε και κάνει μια έκθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς, που δεν μπορεί να υποστηριχθούν από κανένα διεθνή οργανισμό. Τη συγκεκριμένη παραίτηση ούτε την επιδιώξαμε ούτε τη ζητήσαμε».
Θα είχατε την καλωσύνη κ. Παπακωνσταντίνου να μας πείτε:
1] το ότι το Γραφείο είναι νεοσύστατο γιατί δεν του επιτρέπει να είναι αξιόπιστο; Δεν απαρτίζεται από έμπειρα και ικανά στελέχη; Οι μέχρι τώρα εκθέσεις του δεν σας έδωσαν την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά, ώστε να σπεύσετε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα;
2] οι χαρακτηρισμοί τού εν λόγω Γραφείου κατά τι είναι ακραίοι; Κατά το ότι είναι ακριβείς σύμφωνα με το ελληνικό μη ξύλινο λεξιλόγιο; Αντί να λέει π.χ. ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτε, έπρεπε να λέει ότι «οι παρούσες συνθήκες και με δεδομένες τις στρεβλὠσεις που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία δραπέτευσε για να μην αναλάβει τις ευθύνες για το χάλι, στο ποίο κατήνησε τη χώρα, και παρά τις άοκνες προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, είναι σφόδρα πιθανόν να μην επιτρέψουν στα ληφθέντα μέτρα να αποδώσουν τα μέγιστα, με αποτέλεσμα να παραταθεί επ’ ολίγον η υφεσιακή συγκυρία των ημερών μας»; Τέτοιους χαρακτηρισμούς ποιος διεθνής οργανισμός θα μπορούσε να υποστηρίξει;
3]το εν λόγω Γραφείο είναι κρατικό όργανο και όχι διεθνής οργανισμός. Αν δεν σας αρέσει, γιατί δεν αναθέτετε στην Goldmann Sachs να σας συντάσσει τέτοιες εκθέσεις έναντι μερικών εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μην υποστηρίζονται τέτοιοι ακραίοι χαρακτηρισμοί; Άλλωστε δεν τα πληρώσετε από την τσέπη σας. Με μία αύξηση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα, νάτη η αμοιβή τους.
Έχουν, λοιπόν, ή δεν έχουν κύριοι δίκηο taxalia που διακηρύσσουν urbi et orbi ότι για όλα φταίτε σεις κ. Καραμανλή; Μήπως δεν φταίτε σεις που σας περιστοίχιζε μία παιδική χαρά εφάμιλλη των σημερινών ευτραφών μάγων που προσπαθούν με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς να μας πείσουν ότι φροντίζουν για το καλό μας; Σεις φταίτε για όλα. Και καλά κάνετε που δεν μιλάτε, διότι αν μιλάγατε, θα σας περίμενε στη γωνία να σας αποτελειώσει η κ. Γιαννακά, ο κ. Καρχιμάκης, ο κ. Πρωτόππαπας, ο κ. Παπουτσής, ο κ. Χρυσοχοΐδης και όλα τα άλλα τα καλά παιδιά που έχουν όχι μόνον νόμπελ στο θράσος, στην αμετροέπεια και στην μπουρδολογία, αλλά είναι και κάτοχοι Master στη διαχείριση φουφούς καστανά. Με βαθμό, βέβαια, 3 στα 10, αλλά έχουν. Προ πάντων, όμως, είναι ολυμπιονίκες στο άθλημα της κατάδυσης στην ασθενή μνήμη τόσο τη δική τους όσο και τη δική μας.
Έχουν απόλυτο δίκηο taxalia και μην βάλετε τον κύκλο σας τον Αντώναρο να τα διαψεύσει. Είσθε σεις αποκλειστικά υπεύθυνος που παραπλανήσατε τον Γιωργάκη, με αποτέλεσμα να προκάνει να πει το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Και δεν φτάνει αυτό. Αποδράσατε προ των ευθυνών σας για να τα φορτώσετε όλα σ’ αυτόν τον δύσμοιρο που ως άλλος Μπλαιρ έχει διανύσει 3.000.000 χιλιόμετρα με αεροπλάνο και κανό για να καθησυχάσει τις αγορές ότι θα πάρουν πίσω όλα τα δανεικά μέχρι δεκάρας. Ντροπή σας.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: