slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ»

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/90102.jpg«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ». Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χειμαρρώδους ομιλίας του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Πραγματοποιώντας πρωτοφανή επίθεση στους κυβερνώντες, απευθύνθηκε στα στελέχη του Κινήματος, ζητώντας την άμεση ανασύστασή του, όσο ακόμα υπάρχει ελπίδα…
«Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο», είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που κατέθεσε μεταξύ άλλων κείμενο – παρέμβαση στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Καταγγέλλοντας την μετάλλαξη του Κινήματος σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό χωρίς αρχές και οράματα, με μόνο συνδετικό κρίκο τη διαχείριση της εξουσίας, αναρωτήθηκε «αν είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε κυβερνητικές επιλογές για τις οποίες δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δεν συμφωνήσαμε και που ταυτόχρονα αποτελούν βίαια παραβίαση των όσων συμφωνήσαμε στο τελευταίο μας συνέδριο».

Επιτιθέμενος στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, της καταλόγισε μετατροπή του κινήματος, σε κόμμα εξυπηρέτησης των ολίγων, των πλουσίων, των ισχυρών, των τραπεζιτών και των αγορών…

«Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει», είπε, «μετατρέπεται σε κάτι άλλο», «βαδίζει με γρήγορα βήματα στον πολιτικό του θάνατο και σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση για την οποία υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υπνωτισμένοι από την εξουσία, αρνούνται να δούνε τα αυτονόητα της πολιτικής», συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο των κοινωνικών αγώνων, των λαϊκών κατακτήσεων και των δημοκρατικών οραμάτων.

Παράλληλα καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης, οι «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» της οποίας ουδεμία σχέση έχουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. «Τι είμαστε συντρόφισσες και σύντροφοι; Είμαστε Σοσιαλιστές; Είμαστε Σοσιαλδημοκράτες; Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι; Είμαστε Αριστεροί;», αναρωτήθηκε, «ή απλά είμαστε διαχειριστές μιας εξουσίας που παράγει αποτελέσματα ενάντια στον λαό και την ίδια την κοινωνία;». Τονίζοντας πως στο ερώτημα ‘σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’, η απάντηση που δόθηκε ήταν ‘ακραία κοινωνική βαρβαρότητα’, υποστήριξε πως στη δυσκολότερη συγκυρία της χώρας «αποδειχθήκαμε λίγοι, μικροί και φοβάμαι και επικίνδυνοι».

Ασκώντας σκληρή κριτική σε μία σειρά κυβερνητικών δράσεων, από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες, ως την απασχόληση και την Παιδεία, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έκανε λόγο για εγκατάσταση ενός νέου είδους κατοχής, που ξεπουλά τα πάντα. «Τι εκφράζουμε ιδεολογικά; Απολύτως τίποτα», είπε, μιλώντας για διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη που αποτελεί ανάμνηση και για αποφάσεις των Συνεδρίων που συνιστούν κουρελόχαρτα, για «ΠΑΣΟΚ της δουλικής υποταγής και της υποθήκευσης της χώρας». Ως εκ τούτου, ζήτησε τη σύγκληση Συνεδρίου που θα ανοίξει όλα τα θέματα και θα δώσει απαντήσεις σε ζητήματα προοπτικής, στρατηγικής και ιδεολογικού προσδιορισμού, εκλέγοντας νέα όργανα, καθώς η θητεία των προηγούμενων έχει λήξει.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: