slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αίτημα Κώστα Μπιζά για τα αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Πάρος 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΟΥΦΑ

Με αφορμή το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 28.9.11, με τίτλο:
Διαβίβαση θέματος, προς εξέταση και λήψη απόφασης, στο Π.Σ. με θέμα «Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (βάσει του άρθρου 176, παραγρ.3 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010)».

Επειδή σύμφωνα με το έγγραφο της 27 Ιουλίου 2011 με α.π.οικ.201767, από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (και με α.π. 67042/6269/20.9.11 από το Περιφερειακό Συμβούλιο), το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να έχει γνωμοδοτήσει εντός 40 ημερών για το σχετικό θέμα που αφορά τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 10 αιολικών πάρκων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322MW.

Επειδή οι κάτοικοι των νησιών μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους, διότι δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν για την ακριβή τοποθεσία των παραπάνω εγκαταστάσεων και τις επιπτώσεις τους ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρνητικοί με την χρήση των Α.Π.Ε.).

Σας ζητώ τα παρακάτω:
 α) να ζητήσετε άμεσα και επειγόντως γνωμοδότηση για τις παραπάνω μελέτες από τα δημοτικά συμβούλια των νησιών στα οποία αναφέρονται οι Μ.Π.Ε. των παραπάνω αιολικών πάρκων
β) να ορίσετε το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Κυκλάδες, σε σύντομο διάστημα ώστε να ανταποκριθούμε στην προθεσμία των 40 ημερών που ζητάει το ΥΠ.Ε.Κ.Α.   

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: