slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


Τα προβλήματα διογκώνονται. Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς…
Σύρος, 26/09/2011
Την ώρα που η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές και η κοινωνία μας αναζητά συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να συνάδει με τις απαιτήσεις των καιρών.
Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτροπές και παρεμβάσεις μας, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης και αυτού του Περιφερειακού Συμβουλίου (28/09/2011) έχει από τη....... μία ελλείψεις σοβαρών ζητημάτων και από την άλλη επαναλήψεις θεμάτων τα οποία μπαίνουν στο τέλος της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να μην συζητούνται ποτέ.

Δεν γνωρίζω αν κρύβεται σκοπιμότητα ή λανθασμένες κινήσεις ή και τα δύο.

Σίγουρα όμως δεν περιποιεί τιμή για την περιφερειακή αρχή:

Να απουσιάζουν θέματα που με επιστολή τους ζήτησαν περιφερειακοί σύμβουλοι να συζητηθούν και απασχολούν άμεσα την κοινωνία μας, όπως:
Η λειτουργία του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ.
Η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.
Τα προβλήματα της Παιδείας (υπολειτουργία Πανεπιστημίου Αιγαίου, Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., απουσία βιβλίων και εκπαιδευτικών στην Α/βάθμια και Β/θμια εκπαίδευση.
Η σύνθετη τουριστική κατοικία.
Να απουσιάζει από την ημερήσια διάταξη η έγκριση των πρακτικών των προηγούμενων συνεδριάσεων (θέμα που ψηφίζεται πάντα ομόφωνα στο τέλος των συνεδριάσεων).
Από την άλλη πλευρά παρατηρείται επανάληψη θεμάτων που δεν συζητούνται ή δεν ολοκληρώνεται ποτέ η συζήτησή τους, όπως:

Η Εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που εισάγεται στην ημερήσια διάταξη για όγδοη (8η) φορά και συμπτωματικά δεν συζητείται!!! Εκτιμούμε ότι πρέπει να προταθεί χρονικά στη συνεδρίασή μας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Το ίδιο οφείλετε να πράξετε και με την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που έπρεπε να συσταθεί – όπως ρητά προβλέπει ο «Καλλικράτης» - από το πρώτο τρίμηνο!!! της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Περαιτέρω καθυστερήσεις γεννούν ερωτηματικά…

Καλούμε την πλειοψηφία και θέτουμε προ των ευθυνών τους τον κ. Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας τους να εξετάσουν θετικά την καλόπιστη πρότασή μας που στόχο έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων.

Τα προβλήματα διογκώνονται. Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς.



Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinosxar@yahoo.gr

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: