Από τα πολλά ψεύδη της συνέντευξης σταχυολογώ οκτώ, λόγω του πασιδήλου της πολιτικής ανευθυνότητας που τα διακρίνει.
Όμως πριν τ’ απαριθμήσω ας μου επιτραπεί μια απλή απορία: Υπάρχει μια –πραγματικά μια- πρόβλεψή του που να επαληθεύθηκε; Για να μην αναφερθώ στους παρευρισκόμενους υπουργούς του και ιδίως στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, του οποίου οι «προβλέψεις» του προσέδωσαν τον τίτλο του μετά Χριστόν Προφήτη της Κυβέρνησης Παπανδρέου:
Ψεύδος πρώτο: Ισχυρίσθηκε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής «απέδρασε» δια των εκλογών ενώ είχε ακόμη δύο χρόνια θητείας. Μα δεν ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος εκβίασε, με προκλητικώς αντισυνταγματικό τρόπο, τις εκλογές της 4/10/2009 λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, θα έριχνε την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010;
Ψεύδος δεύτερο: Ισχυρίσθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 36 δισ. ευρώ. «Ξεχνά» όμως να ομολογήσει ότι ήταν η δική του Κυβέρνηση που μέσα σε τρεις, μόλις, μήνες αύξησε το έλλειμμα κατά 9,5 δισ. ευρώ, ήτοι περίπου κατά 4% του ΑΕΠ, αποκλίνοντας εσκεμμένα από τον προϋπολογισμό του 2009. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του ελλείμματος που παρατηρήθηκε ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ψεύδος τρίτο: Ισχυρίσθηκε ότι έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των οφειλετών του δημοσίου. «Λησμόνησε» όμως να διευκρινίσει ότι πρόκειται για οφειλές ύψους 31 δισ. ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν. Είναι οι οφειλές του «λεφτά υπάρχουν» του Σεπτεμβρίου του 2009. Και είναι οι οφειλές που προσπάθησε να διαγράψει πριν λίγους μήνες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών, χωρίς όμως να το καταφέρει λόγω αντίδρασης και του ΠΑΣΟΚ. Και να που μας έχει οδηγήσει η ανευθυνότητα του κ. Γ. Παπανδρέου: Επειδή είχε δεχθεί ότι οι οφειλές αυτές είναι εισπράξιμες –ενώ τούτο είναι αδύνατο- η Τρόικα μας τις χρεώνει ως οφειλές που πρέπει οπωσδήποτε να εισπραχθούν, άλλως ας βρούμε άλλο τρόπο αύξησης των εσόδων…
Ψεύδος τέταρτο: Ισχυρίσθηκε ότι αιτία της σημερινής κακοδαιμονίας είναι ιδίως η ύφεση του 2009, που έφθασε κοντά στο 2%. «Παρέλειψε» να εξηγήσει πόσο από το ποσοστό αυτό οφείλεται στη δική του διακυβέρνηση και, κυρίως, πως έφθασε αυτό το 2% στο σημερινό 5,3% σε 18, μόλις, μήνες!
Ψεύδος πέμπτο: Ισχυρίσθηκε ότι η τωρινή δεινή κρίση της οικονομίας μας οφείλεται στο ότι προ του 2009 υπήρχε απραξία, ενώ εκείνος κάνει σήμερα το παν. Γιατί όμως μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 ουδέποτε φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα; Και πως εξηγεί την επτάμηνη –Οκτώβριος 2009 – Απρίλιος 2010- κυβερνητική αφασία του, η οποία μας οδήγησε νομοτελειακά στο «δόκανο» του ΔΝΤ και των Μνημονίων;
Ψεύδος έκτο: Ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει συναίνεση! Ποιος; Ο αρχιτέκτονας της στείρας άρνησης και της κατασυκοφάντησης της Χώρας ως τις εκλογές του 2009, και όχι μόνο. Και έναντι τίνος; Έναντι του κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος οδήγησε τη ΝΔ να ψηφίσει πλειάδα διατάξεων σχεδίων νόμων, εφόσον βεβαίως κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Και τον οποίο όχι μόνο δεν ενημέρωσε προηγουμένως για καμία κρίσιμη απόφαση, αλλά και τον έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων, π.χ. Μνημόνια, την άνοιξη του 2010. Πέραν τούτου περιφρόνησε και παραποίησε τις σωτήριες προτάσεις του κ. Α. Σαμαρά στο ΖΑΠΠΕΙΟ Ι και ΙΙ, τις οποίες αν είχε ακολουθήσει η Χώρα σήμερα θα έβγαινε από την κρίση. Και υπενθυμίζω τούτο: Λοιδορούσε την τεκμηριωμένη πρόταση Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, ενώ χθες είπε πως μπορεί να μηδενίσουμε –και μάλιστα υπό τα σημερινά δραματικά δεδομένα- το έλλειμμα στο τέλος του 2012!
Ψεύδος έβδομο: Ισχυρίσθηκε ότι κάνει «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», φέρνοντας ως παραδείγματα τη δημόσια διοίκηση και την παιδεία. Δεν μπήκε όμως στον κόπο να πει για ποιο λόγο αντικατέστησε τον «μεταρρυθμιστή» κ. Γ. Ραγκούση. Μήπως επειδή με τον περιβόητο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» - που τρέχει να διορθώσει ο διάδοχός του κ. Χ. Καστανίδης- κατέρρευσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 6 μήνες; Ή μήπως επειδή επί των ημερών του πιάσαμε πάλι πάτο – μετά την ανοδική πορεία μεταξύ 2004-2009- στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, χάνοντας ουσιαστικά ένα έτοιμο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη διοικητική μεταρρύθμιση ύψους 630 εκ. ευρώ; Ή μήπως, τέλος, επειδή ανέτρεψε την απ’ όλους αποδεκτή λύση Ρέππα για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οδηγώντας στην έκρηξη του περασμένου καλοκαιριού χωρίς αιτία και αφορμή; Όπως δεν μπήκε στον κόπο να πει κάτι για τους παιδαριώδεις χειρισμούς της κας Α. Διαμαντοπούλου, η οποία άφησε φέτος τους μαθητές χωρίς βιβλία και έσπευσε να μεταθέσει τις ευθύνες της, για μια καταφανώς παράνομη σύμβαση, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με τη συνδρομή μεθόδων τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης made in Michalis Karchimakis!
Ψεύδος όγδοο: Ισχυρίσθηκε ότι όλ’ αυτά τα κάνει ως υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος. Με τι υπερασπιστικά μέσα όμως; Μήπως με μεθοδεύσεις σαν κι αυτή που επιχειρούσε να μας πείσει ότι η Τρόικα έφυγε, πριν λίγες μέρες, «ύστερα από συνεννόηση», για να πεισθεί να γυρίσει μέσα στην εβδομάδα αφού ο Ελληνικός Λαός πληρώσει, από το ισχνό του βαλάντιο, μερικά δισ. ευρώ; Το μόνο που υπερασπίζεται είναι η παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου. Διότι αν είχε άλλη αντίληψη και αν πίστευε πραγματικά ότι κάνει το χρέος του, θα έβρισκε το θάρρος ν’ ακολουθήσει τη μόνη εθνικώς επιβεβλημένη σήμερα λύση, ήτοι ν’ απευθυνθεί στο εκλογικό σώμα και να του ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του.
Ο αδελφός του κ. Γ. Παπανδρέου «αποφάνθηκε» -με ποιο θεσμικό ρόλο, πλην της οικογενειακής αλληλεγγύης, ουδείς γνωρίζει- ότι πρέπει να χειροκροτήσουμε τον Πρωθυπουργό για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Τόπο! Δεν εξήγησε όμως αν πρέπει να χειροκροτήσουμε τον «πρωταγωνιστή» της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής τραγωδίας ή επιθεώρησης.
Και ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια στιγμή της χθεσινής του συνέντευξης, αναρωτήθηκε: «Γιατί φθάσαμε ως εδώ;» Πολύ απλά – τουλάχιστον κατά βάση - διότι ο Τόπος έχει την ατυχία αυτή την κρίσιμη στιγμή να κυβερνάται από τον κ. Γ. Παπανδρέου. Κι ας ισχυρίζεται ότι μας «έχει σώσει» τόσες φορές! Για τον κ. Γ. Παπανδρέου φαίνεται να ισχύει η γνωστή ευαγγελική ρήση: «Άλλους έσωσε, εαυτόν ου δύναται σώσαι».
(Από τον Ελεύθερο Τύπο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου