slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί η ΝΔ συναίνεσε στην ταχύτερη ψήφιση του προϋπολογισμού;

Είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το Μεσοπρόθεσμο, ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί τώρα θα είναι, όχι ετήσιος όπως ήταν μέχρι σήμερα, αλλά τριετής. Αυτόματα όμως αυτό σημαίνει ότι, ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί τώρα (και θα αφορά τα έτη 2012,2013 και 2014), θα δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση, έστω και αν οι εκλογές γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας το 2013.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αναρωτιόμαστε, γιατί η ΝΔ συναίνεσε στο...
να ψηφιστεί εφέτος ο τριετής προϋπολογισμός πιο ενωρίς, δηλαδή το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και όχι τον Δεκέμβριο, όπως ψηφιζόταν μέχρι τώρα, ώστε να αφήσει έτσι το ΠΑΣΟΚ να βράσει στο πολιτικό «ζουμί» του μέχρι τότε; κάτι που αναγκαστικά θα το οδηγούσε σε εκλογές, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού;;;

Χθες, ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά, να εξαγγέλλει κυβερνητικό πρόγραμμα με αναπτυξιακή προοπτική και κυρίως νέο λογικό φορολογικό σύστημα. Ταυτόχρονα όμως, όπως διαβάζουμε, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέο εξοντωτικό φορολογικό νόμο, πάνω στον οποίο θα κτιστεί ο νέος τριετής προϋπολογισμός. Επομένως, η επιλογή της ΝΔ να συναινέσει στην ταχύτερη ψήφιση του τριετούς και δεσμευτικού για την επόμενη κυβέρνηση προϋπολογισμού, δεν έχει λογική.

Έτσι μπορεί κάποιος καλόπιστα να υποθέσει ότι:

1. Η ΝΔ διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ να περάσει τον σκληρό τριετή προϋπολογισμό που θα δεσμεύσει μετά, όλο το πολιτικό σύστημα και φυσικά όποια κυβέρνηση διαδεχτεί την σημερινή.

2. Η ΝΔ διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει τώρα τον προϋπολογισμό, γιατί προβλέπει άμεσες εκλογές και δεν θέλει να φορτωθεί η ίδια την ψήφιση μετά ενός σκληρού προϋπολογισμού

3. Η ΝΔ διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει τώρα τον προϋπολογισμό, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές, τις οποίες ούτε η ίδια στην πραγματικότητα επιθυμεί.

4. Η ΝΔ διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ στο να ψηφίσει δεσμευτικό προϋπολογισμό, ώστε μετά να ισχυρίζεται ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από αυτό που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

5. Η ΝΔ διευκολύνει τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης να «αποδράσουν» πολιτικά  με εκλογές (όποτε και αν γίνουν), μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, χωρίς λογοδοσία απέναντι στον ελληνικό λαό και αντιμετώπιση ενδεχόμενων νόμιμων συνεπειών για πράξεις ή παραλήψεις που ζημίωσαν το ελληνικό κράτος,.

6. Η ΝΔ ασκεί σώφρονα αντιπολίτευση και δεν είναι σαν το ΠΑΣΟΚ 

7. Η ΝΔ πήρε εντολή από τηντρόϊκα να ψηφίσει τώρα τον προϋπολογισμό και τέλος

8. Η ΝΔ είναι εύπιστη και πολιτικά αφελής.

Κάνετε εσείς την επιλογή…
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_2643.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: