slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κ. Καραμανλής: «Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει κούφιες ελπίδες»

Description: http://s.enet.gr/resources/2009-09/karamanlis-4-thumb-small.jpgΣάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Το δίλημμα των «δύσκολων και υπεύθυνων επιλογών» της ΝΔ και των «ευχάριστων συνταγών» του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην Πάτρα.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η χώρα έχει δύο επιλογές, εκείνη του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "μοιράζει ευχάριστες συνταγές, λέει να σταματήσουμε κάθε δύσκολη προσπάθεια, να καταναλώσουμε ό,τι έχουμε, να χρεωθούμε κι άλλο" και αυτή της ΝΔ, που προτείνει ένα συγκεκριμένο και υπεύθυνο, αλλά δύσκολο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ασκεί πολιτική "λαϊκισμού, δημαγωγίας και ανευθυνότητας" και ότι προσφέρει "κούφιες" ελπίδες που είναι "χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ. Στην απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης". Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι οι παροχές αυτές "θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και θα είναι καταστροφικές για την οικονομία".

Παράλληλα, επανέφερε την αντιπαράθεση του "φυλλαδίου", λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ "σε κάποιες περιπτώσεις, εμφανίζει δικές μας πολιτικές, εμφανίζει δράσεις και έργα που ήδη γίνονται πράξη σαν μελλοντικούς δικούς του στόχους".

"Το κάνει σε ό,τι αφορά το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, για το οποίο, μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν είχε λέξη να πει: τις εγγυήσεις σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, τις μεταχρονολογημένες επιταγές, το διπλογραφικό σύστημα σε φορείς του Δημοσίου, την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.", κατέληξε.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=86351


Δεν υπάρχουν σχόλια: