slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η πραγματικότητα στο μπάσκετ του ΑΟΠ»

Αθλητικός Όμιλος Πάρου (Basket)
Δελτίο Τύπου (25/9/2011)

«Η πραγματικότητα στο μπάσκετ του ΑΟΠ»

Τα πρώτα του βήματα επιχειρεί να κάνει το τμήμα καλαθόσφαιρας του ΑΟ Πάρου, που φέτος δραστηριοποιήθηκε και πάλι μετά από πολλά χρόνια.

Ήδη, τα πρώτα βήματα είναι θετικά, αν και τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Καταρχάς ο ΑΟΠ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα προπόνησης καθώς τα δύο ανοιχτά γήπεδα στην Παροικιά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.
- Το γήπεδο που υπάρχει στο Λύκειο Παροικιάς έχει πολλά προβλήματα στο δάπεδό του που εφιστά κινδύνους για τους αθλούμενους.
Επίσης, η μία από τις δύο μπασκέτες έχει καταστραφεί. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ (Τσαντάνης, Σιφναίος, Μπελέγρης) με την κ. Α. Κάγκανη πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ, μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των ζημιών. Παρόμοια υπόσχεση μας δόθηκε και προ 45-50 ημερών σε άλλη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ (Τσαντάνης, Βάσσος, Μπελέγρης), με τον δήμαρχο του νησιού μας κ. Χρ. Βλαχογιάννη.

- Το γήπεδο που υπάρχει στο ΕΠΑΛ είναι και αυτό σε κακή κατάσταση. Το έδαφός του είναι ανώμαλο (στην πρώτη βροχή σχηματίστηκαν «λίμνες»), ενώ οι μπασκέτες δεν έχουν το απαιτούμενο ύψος.
Ευχαριστούμε πάντως, την πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ κ. Α. Κάγκανη για το ενδιαφέρον που έδειξε ώστε να μας παραχωρείται το γήπεδο του ΕΠΑΛ για προπονήσεις, μετά από παρέμβαση που έκανε με τη διοίκηση του σχολείου. Επίσης, ευχαριστούμε και τους υπεύθυνους αθλητισμού της ΚΔΕΠΑΠ για το αληθινό τους ενδιαφέρον ώστε να μας βοηθήσουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μας.

Σε κάθε περίπτωση, όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει το τμήμα καλαθόσφαιρας του ΑΟ Πάρου ευχαριστούμε από την πλευρά μας τους γονείς και τους αθλητές που μας συμπαραστέκονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο, να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

Τα καλά (;) νέα

Το τμήμα ανδρών και νέων της ομάδας έχει κάνει ήδη τις πρώτες προπονήσεις του, έστω και σε συνθήκες τριτοκοσμικές.
Τα παιδιά αλλάζουν στις εξέδρες, πλένονται με μπουκάλια νερού που φέρνουν από το σπίτι τους και παρακαλάνε ο καλός Θεούλης να έχει καλό καιρό ώστε να μπορούν να προπονούνται. Σε πείσμα όλων των αντιξοοτήτων επιμένουν να παίζουν μπάσκετ και να θέλουν να κάνουν όνειρα ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθόσφαιρας Κυκλάδων.
Μαζί τους και κάποιοι πιο πιτσιρικάδες, που ονειρεύονται τη δημιουργία του τμήματος παίδων του ΑΟΠ – μπάσκετ.

Νέος προπονητής στην ομάδα μας για το τμήμα Ανδρών - Νέων ανέλαβε ο κ. Γ. Πατέρας παλαιός καλαθοσφαιριστής της Προοδευτικής.
Οι προπονήσεις για την ώρα στο γήπεδο του ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι τον άλλο μήνα που θα διαχωριστούν τα ηλικιακά τμήματα.
Ακόμα, εντός των ημερών θα ξεκινήσουν και τα γυναικεία τμήματα. Προπονήτρια έχει αναλάβει η παλιά μπασκετμπολίστρια του ΑΟΠ κ. Μαρία Τσαντάνη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Με κάθε τρόπο ο ΑΟ Πάρου, παρά τα δεκάδες προβλήματα θα συνεχίσει την προσπάθειά του ώστε το τμήμα μπάσκετ να γίνει «κτήμα» όλου του νησιού και να εμφανιστεί και πάλι το όνομα του συλλόγου στις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις όπως παλιά.

Είμαστε ο Αθλητικός Όμιλος Πάρου και σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο του ΕΠΑΛ κάνουμε προπόνηση. Συνεχίζουμε κόντρα στο ΤΙΠΟΤΑ των αθλητικών υποδομών για τις αθλοπαιδιές στην Πάρο.

Είμαι ΑΟΠ δεν έχει γιατί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: