slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημαντικό το έργο από τις Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Δήλωση – απάντηση του Περιφερειάρχη στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου



Το έργο που παρήχθη από τις Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κατά τα προηγούμενα χρόνια υπερασπίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Στη σχετική συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης και απαντώντας σε παρατηρήσεις της μειοψηφίας, ο κ. Μαχαιρίδης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να μηδενίζεται μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε, παρά τις όποιες αδυναμίες και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Αναφέρθηκε σε περισσότερα από τετρακόσια έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στους δύο νομούς, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα Δωδεκάνησα, όταν επί θητείας του ως νομάρχης εκτελέστηκαν περίπου χίλια έργα, μικρά και μεγάλα, με σημασία για την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

«Συνέβαλαν πολλοί για την επιτυχία αυτή και είναι κρίμα να ακυρώνεται το έργο που έχει γίνει σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Κατά την ενημέρωση του σώματος, ο κ. Μαχαιρίδης έκανε ειδική μνεία στη συνάντηση του ιδίου και όλων των Περιφερειαρχών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, όπου έθεσε όλες τις προτεραιότητες για το Νότιο Αιγαίο.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένας Ευρωπαίος Επίτροπος συνομιλεί απ’ ευθείας με τους αιρετούς Περιφερειάρχες» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης, προαναγγέλλοντας νέες επαφές με το σύνολο των μελών της Κομισιόν, εν όψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2013 – 2020.

Να σημειωθεί, ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκαν και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα οκτώ πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ αναβλήθηκαν τα δύο τελευταία.


Ημερήσια διάταξη

ΘΕΜΑ :1
Έγκριση Απολογισμών του οικονομικού έτους 2010 των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης 

ΘΕΜΑ : 2
Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου :
Παρούσα κατάσταση, και προγραμματισμός
Σύσταση Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.ΔΙ.ΣΑ) στο Νότιο Αιγαίο.
Εισηγητής : κ. Αντώνιος Χατζηιωάννου

ΘΕΜΑ : 3

Έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ της δράσης : «Εγκατάσταση συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου»
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης 

ΘΕΜΑ : 4
2η Τροποποίηση Π.Δ.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης

ΘΕΜΑ : 5
Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης
Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης      
                                                            
ΘΕΜΑ : 6
Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό (NECSTour)
Εισηγήτρια : κα. Δέσποινα  Διακοσταυριανού – Σώζου


ΘΕΜΑ : 7
Διάθεση μηχανημάτων έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ΟΤΑ.
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Πουσσαίος


ΘΕΜΑ : 8
Έγκριση σύναψης «Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»
Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος

ΘΕΜΑ : 9
Τροποποίηση του καταστατικού του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου
Εισηγήτρια : κα. Δέσποινα  Διακοσταυριανού - Σώζου

ΘΕΜΑ : 10
Επαναληπτική ψηφοφορία για την Επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 179 Ν. 3852/2010
Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: