slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπάρχει λόγος που Βουλοπλέει μεταξύ 2 και 3 % η Δη.Συ...

Και ο λόγος που ΔΕΝ φτάνει στο 3 % + ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό της στην επόμενη βουλή είναι αποκλειστικά ευθύνη του κόμματος αυτού...
Πάρτε για παράδειγμα τις ανακοινώσεις της ...
Τα "ρίχνει" στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία όπως πχ στην παρακάτω ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου κ. Δημήτρη Ζαφειριάδη :


«Η κυβέρνηση κινείται μεταξύ της επιζήμιας κινδυνολογίας και του αδικαιολόγητου εφησυχασμού. Δεν κάνει τη δουλειά της, δεν έχει σχέδιο, δεν προχωρεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιδρά σπασμωδικά, με συνεχείς εξαγγελίες έκτακτων άδικων μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Το μόνο που πετυχαίνει είναι να μεγαλώνει τη σύγχυση, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην κοινωνία. Πρέπει να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και στη συνέχεια το λόγο έχει ο λαός».

Αλλά συγχρόνως προσπαθεί να δείξει ότι πάει κόντρα με την ΝΔ του Α.Σαμαρά βγάζοντας κατα καιρούς ανακοινώσεις όπως αυτή :




«Η κυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ αναβολής και ανικανότητας, δεν έχει σχέδιο δράσης και πορεύεται με βάση σενάρια και φήμες, προκαλώντας τους πολίτες με τις νεφελώδεις πολιτικές που ακολουθεί. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση  μοιράζει υποσχέσεις για νέα ελλείμματα και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Από το να  "παίζουν"  όμως επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, καλά θα κάνουν να συμφωνήσουν στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να υπάρξει ανάπτυξη, να προχωρήσουν οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις για να προσελκύσουν επενδύσεις στη χώρα.
Χρόνος δεν υπάρχει. Τώρα θα πρέπει συμφωνήσουν όλοι σε βασικές πολιτικές επιλογές, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε επικίνδυνες περιπέτειες με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες».

Πολύ φυσικό που έχει μείνει σε αυτό το χαμηλό ποσοστό από την ίδρυσή της.
Πρώτα απ΄ όλα το ΟΧΙ στο αρχικό μνημόνιο του Α.Σαμαρά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ από τις εξελίξεις...
Δεύτερον η υπερψήφιση του μνημονίου από την πρόεδρο της Δη.Συ πηγαίνοντας ΚΟΝΤΡΑ στην απόφαση του κόμματος που μετείχε εκείνη την εποχή και που οδήγησε στην διαγραφή της αποδείχθηκε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.

Ανθρώπινα τα πάθη και οι αντιζηλίες αλλά κάνουν άλλο ένα τεράστιο λάθος στην Δη.Συ.
Αφήνουν το "γινάτι" να κάνει πολιτική.
Και οι πολίτες δεν είναι βλάκες ...
Το αντιλαμβάνονται...
Εξ άλλου είναι γνωστή η λαϊκή ρήση "Το γινάτι βγάζει μάτι" και στην συγκεκριμένη περίπτωση το "μάτι" που βγαίνει είναι της Δη.Συ που κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: