slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή Κομματική Οργάνωση της ΝΔ Σαντορίνης για την υγεία

ndkarava0000.jpg
Επιστολή προς  τους υπευθύνους τομεάρχες Υγείας και Πρόνοιας καθώς και τον Βουλευτή του Νομού κ. Γ.Βρούτση για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, απέστειλε η Κομματική Οργάνωση της ΝΔ Σαντορίνης. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:     
Το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες υγείας στο νησί μας έχουν υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, παρά την θεσμοθέτηση της καταβολής εξετάστρου και άλλων χρηματικών ποσών από τον ασθενή για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Το Κ.Υ. Θήρας λειτουργεί χάρη στην ευσυνειδησία του ιατρικού προσωπικού, καθώς βασικές...
ειδικότητες ιατρών, όπως καρδιολόγου, ορθοπεδικού και οδοντιάτρου παραμένουν κενές, ενώ παρατηρούνται και τρομακτικές ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού.Στις  αρχές του μηνός Αυγούστου επισκέφθηκε το νησί μας ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, κ. Πολύζος για να καθησυχάσει τη θηραϊκή κοινωνία για το θέμα της καθυστέρησης στην παράδοση και λειτουργία του νέου νοσοκομείου.
 Συγκεκριμένα δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε τα κάτωθι:
1)     Η αποπληρωμή του κατασκευαστή θα γίνει άμεσα
2)   Η παράδοση του έργου θα γίνει έως το τέλος του 2011 ενώ η μετεγκατάσταση του Κ.Υ. στο νέο κτίριο καθώς και η λειτουργία του νέου νοσοκομείου θα έχει ξεκινήσει έως το 2ο εξάμηνο του 2012

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Πολύζου, οι οποίες  ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν,  θα αποκτούσαν μεγαλύτερο κύρος αν επαναλαμβανόντουσαν και από τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή, δεδομένης και της παράλειψης του να απαντήσει στα ερωτήματα που υπέβαλλε ο βουλευτής της Ν.Δ.,  κ. Γ. Γιακουμάτος στις 8/4/2011 στη Βουλή, σχετικά με την παράδοση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια του εξοπλισμού του νέου νοσοκομείου, την έγκριση του οργανογράμματος από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, και την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων. 
Λόγω της καίριας σημασίας του ζητήματος του νοσοκομείου και των ιατρικών υπηρεσιών στην επαρχία Θήρας   θα ήταν αναγκαίο να προβείτε σε μια νέα ερώτηση προς τον Υπουργό, ώστε οι Θηραίοι πολίτες να λάβουν μια σαφή απάντηση στο κρίσιμο αυτό θέμα. Η ΔΗΜ. Τ.Ο Ν.Δ Θήρας αναμένει την άμεση αντίδραση σας για την προώθηση στη Βουλή του σχετικού ζητήματος.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
neasantorinis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: