slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποστομωτική απάντηση του Α.Ψαρρά στα αήθη δημοσίευματα


Απάντηση Απόστολου Ψαρρά στο από 5 Αυγούστου 2011 ηλεκτρονικό μήνυμα του Παπαχρήστου


"Παπαχρήστο,

και μόνο η αλλαγή των προσφωνήσεών σου προς εμένα, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και ενεργείς! Ενώ στο αρχικό σου σχόλιο γράφεις "Στη Νάξο, εργολάβος του νησιού, ονόματι Ψαράς..." τώρα διαβάζουμε: " ...να δοθεί, στον κ. Απ. Ψαρρά", με προσφωνείς "Αγαπητέ κύριε," και αραδιάζεις πολλούς ακόμα πληθυντικούς που μου φέρνουν δάκρυα από τη συγκίνηση. Κι’ εγώ που νόμιζα ότι οι Ηπειρώτες είναι ντόμπροι και μπεσαλήδες…

Όταν εσύ μου γράφεις "...γιατί είστε ακριβώς εκείνο το είδος του ανθρώπου που αποστρέφομαι..." αυτό αποτελεί για μένα τίτλο τιμής! Θα ήταν κατάντια για μένα να είμαι στον κύκλο των ανθρώπων του γούστου σου.

Πώς κατάλαβες βρε θηρίο ότι είμαι "καπάτσος επαρχιώτης"; Τόσες λεπτομέρειες σου έδωσαν οι πληροφοριοδότες σου; Επειδή λοιπόν εμείς οι ...επαρχιώτες δεν έχουμε τέτοιες ικανότητες, δεν μας στέλνεις ένα σύντομο βιογραφικό σου να δούμε την "πρωτευουσιάνικη" πορεία σου και τους αγώνες που έδωσες μέχρι να φτάσεις εκεί που είσαι, για να εντυπωσιαστούμε και εμείς εδώ στο "μικρόκοσμο του χωριού μας"!



Είναι διασκεδαστικό να σε βλέπω να γράφεις για μένα περί νομιμότητας και ηθικής. Προσπαθείς να ξεφύγεις από τα ψεύδη και τις ανακρίβειες που έγραψες εναντίον μου για την παρουσία μου στο δήμο, ταυτίζοντάς με ως δεξιό με την πενταετία 2004 έως 2009 του Κ. Καραμανλή!

Πρώτα-πρώτα να σου πω, ότι εμείς οι "δεξιοί" είμαστε που δίνουμε "αξία" σε σας τους "δημοκράτες"!
Διότι Παπαχρήστο μου, αν ήμασταν όλοι "δημοκράτες", τότε πώς θα ...ξεχωρίζατε εσείς, η …αφρόκρεμα της δημοκρατίας; Ενώ τώρα, γράφεις ότι ο Ψαρράς είναι δεξιός και …παίρνεις "αξία", έμπλεος από υπερηφάνεια που δεν είσαι "δεξιός" αλλά είσαι -λέμε τώρα…- "δημοκράτης"!

Εγώ λοιπόν Παπαχρήστο μου, παρ’ ότι δεξιός, έχω γράψει στην τοπική εφημερίδα "Ναξιακοί Καιροί" που εκδίδω και έχω πει από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τόσα πολλά εναντίον του Κ. Καραμανλή, που αν εσύ έλεγες μόνο το 10% εναντίον του Γιώργου σου, ή θα έκανες χαρακίρι ή θα σε απέλυαν! Έχω πει πάρα πολλά εναντίον του Κ. Καραμανλή, αλλά μόνον για την διαχείρισή του στα εσωτερικά πράγματα, όπου παρά τις εξαγγελίες, δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τους συνδικαλιστές, τους "νταβατζήδες", τα άθλια Μ.Μ.Ε και κυρίως τα μεγάλα συγκροτήματα και τους "εθνικούς" προμηθευτές! Αυτούς δηλαδή Παπαχρήστο μου, που στήριζε το ίδιο διάστημα ο Γιώργος σου και βεβαίως τον στήριζαν κι αυτοί και τον στηρίζουν ακόμη με θεμιτά και αθέμιτα μέσα!

Έτσι, ο Καραμανλής ούτε "αναδόμηση" του κράτους έκανε, ούτε τους "νταβατζήδες" κυνήγησε, ούτε κάποια μεγάλη και ουσιαστική τομή τόλμησε! Αντίθετα του ξέφυγε ο έλεγχος και έτσι τα κάθε μορφής λαμόγια, που δεν λείπουν από κανένα χώρο, συνέχισαν την ίδια τακτική που είχαν αρχίσει οι δικοί σας από το 1981, "τρώγοντας" ό,τι είχαν αφήσει από την 18ετή "σοσιαλιστική" λεηλασία τους εις βάρος της χώρας! Δυστυχώς!

Όμως είμαι υπερήφανος που ψήφισα τον Κ. Καραμανλή, γιατί στην εξωτερική πολιτική φέρθηκε σαν πραγματικός Έλληνας! Η αρχή έγινε με τη στάση του απέναντι στο κατάπτυστο και αντεθνικό Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Μήπως θυμάσαι τη θέση του ...δικού σου που μετά τον άδειασαν οι Κύπριοι με το δημοψήφισμα;

Συνέχισε ο Κ. Καραμανλής με τα πρωτοφανή ανοίγματα με την Κίνα αλλά και τη κολοσσιαία ενεργειακή συμφωνία που συνήψε με τη Ρωσία, συμφωνία που ο Γιώργος σου ακύρωσε με αποτέλεσμα να σπρώξει τη Ρωσία στην αγκαλιά της Τουρκίας!

Τέλος αντέταξε στο Βουκουρέστι το ελληνικό veto απέναντι στον "πλανητάρχη" Μπους, κάτι βέβαια που ...ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκπαραθύρωσή του, για να έλθει ο Γιώργος σου να μας βάλει (προαποφασισμένα) στο Δ.Ν.Τ. και να πάει τη χώρα 50 χρόνια πίσω.

Μη μου πεις εσύ που είσαι χρόνια στο "κουρμπέτι" ότι πιστεύεις ότι ο Καραμανλής έχασε από το "Βατοπέδι", μία υπόθεση όνειδος για την ελληνική κοινωνία η οποία όμως ωχριά μπροστά στα σκάνδαλα του Πασόκ!

Καλά πια, με τις παροιμίες σου μας κατέπληξες και επιβεβαίωσες για άλλη μια φορά τη γνώμη που είχαμε για σένα από τις εμφανίσεις σου στα κανάλια. Τέτοια αντιστοιχία βρε παιδί μου με πρόσωπα και καταστάσεις πώς την πέτυχες;

Αν και εσύ αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις σε αυτά που σου γράφω, θολώνοντας τα νερά σε σχέση τα ψέματα που έγραψες αρχικά, εγώ επανέρχομαι στην ουσία (όση ουσία μπορούν να έχουν τέλος πάντων δημοσιεύματα σαν και το δικό σου)!

1. "Διαύγεια"

Στο έγραψα και στη πρώτη απάντηση Παπαχρήστο, αλλά έκανες πως δεν κατάλαβες!

Ο νόμος σας, ο "Καλλικράτης", προβλέπει ότι στους νέους δήμους που δημιουργήθηκαν με τις συνενώσεις, μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα που ήταν δημότης προ της συνένωσης, αρκεί να μην έχει σε αυτή την ενότητα, έργα με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 5.000 ευρώ. Διευκρινίζει μάλιστα ο νόμος ότι αυτό ισχύει μόνο για τις εκλογές που έγιναν το 2010.

Για να σε βοηθήσω να ξεκολλήσεις και να βγάλεις για λίγο (αν θέλεις) τα παραμορφωτικά γυαλιά, θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι ένας εργολάβος, δημότης του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη, είχε αναλάβει και εκτελούσε προ των εκλογών ένα έργο στον πρώην δήμο Νικαίας, τον οποίο ο "Καλλικράτης" σας συνένωσε με τον δήμο Αγ. Ιωάννου Ρέντη. Ο εργολάβος αυτός έβαλε υποψηφιότητα -όπως είχε δικαίωμα από το νόμο- στην δημοτική ενότητα του πρώην δήμου Αγ. Ιωάννου Ρέντη στην οποία προφανώς δεν είχε αναλάβει κανένα έργο και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του νέου πλέον δήμου. Τι έπρεπε να κάνει; Να μην τελειώσει το έργο και να μην πληρωθεί τις εργασίες; Προφανώς όχι. Γι’ αυτό ο νόμος σας προβλέπει ξεκάθαρα ότι δεν γεννάται κανένα τέτοιο θέμα από τις συγχωνεύσεις του "Καλλικράτη" και όπως είναι φυσικό αυτό ισχύει μόνο για τις περασμένες εκλογές στις οποίες πρωτο-εφαρμόστηκε!

Εγώ λοιπόν στη δημοτική ενότητα του πρώην δήμου Δρυμαλίας που ήμουν δημότης και στη οποία εξελέγην, δεν έχω αναλάβει κανένα έργο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Το έργο στο οποίο αναφέρεσαι είναι του πρώην δήμου Νάξου, είχε αναληφθεί προ των εκλογών και το ποσό που αναφέρεται στο "Διαύγεια" είναι για την εξόφληση λογαριασμού, τον οποίο δεν έχω εισπράξει μέχρι σήμερα 9 Αυγούστου 2011.

Εσύ όμως στο σχόλιο σου στις 30 Ιουλίου 2011 ψευδώς γράφεις ότι το ποσό του λογαριασμού το εισέπραξα ήδη, και μάλιστα "πριν από μερικές ημέρες", προσθέτοντας πιο κάτω ψευδώς και αναιδώς "…το οποίο ο ίδιος φυσικά είχε εγκρίνει ως "καλώς έχει". Πως λέμε Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει;"

Στην απάντησή μου σου ξεκαθάρισα ότι δεν έχω εισπράξει το ποσό και κυρίως ότι ο αρμόδιος για τεχνικά θέματα αντιδήμαρχος δεν υπογράφει ποτέ λογαριασμούς εργολάβων, αφού μόνο οι Τεχνικές και Οικονομικές υπηρεσίες είναι υπεύθυνες γι αυτό.

Εσύ όμως αντί να αναγνωρίσεις σαν γνήσιος Ηπειρώτης το λάθος του πληροφοριοδότη σου, προσπαθείς να ξεφύγεις από τα ψέματα που δημοσίευσες επικαλούμενος το "Διαύγεια"!

Το διασκεδαστικότερο όλων όμως είναι που δεν σου αρέσει "το ποιόν" μου. Οποία τιμή για μένα! Μακαρίζω τον εαυτό μου που χάρις σε αυτό το δυσάρεστο σε σένα ποιόν, δουλεύω ακόμα ενώ οι πληροφοριοδότες σου εισπράττουν καθήμενοι τα δεδουλευμένα τους από κομματικά ταμεία, κρατικές αργομισθίες και επιδοτήσεις μαϊμού.

Αλλά το βασικότερο λάθος που κάνεις εσύ και οι πληροφοριοδότες σου είναι ότι με μπερδεύετε με άλλον και νομίζετε ότι για μένα η αντιδημαρχία ως αξίωμα είναι κάτι πολύτιμο που φοβάμαι μην το χάσω. Κούνια που σας κούναγε…



2. Τα άλλα έργα.

Κάνεις και... πνεύμα με τις ερωτήσεις-αποκαλύψεις σου!

"Υπάρχει άλλος Ψαρράς εργολάβος στη Νάξο; Είναι κάποιος που σας υποδύεται; Σας αντιγράφει; (αλήθεια ρε παιδιά, αυτό που... κολλάει;) "Πολύ θα ήθελα να έχω μια απάντησή σας." (πληθυντικός όμως ε; ) και πιο κάτω:

"στις 17/3/2011, ο δήμος Νάξου αναθέτει προφανώς με αξιοκρατικά κριτήρια, και φαντάζομαι αφού έχουν ακολουθηθεί υποθέτω (και "φαντάζεσαι" και "υποθέτεις"; Τι είσαι εσύ βρέ παιδί μου!), όλες οι νόμιμες διαδικασίες (διαγωνισμοί κ.λ.π. ) τα εξής δύο έργα:

α. πλακοστρώσεις... "Ανάδοχος του έργου είναι ένας κύριος Εμμ. Ι. Μαργαρίτης. Τον γνωρίζετε; Έχετε κάποια σχέση μαζί του; Και αν ναι ποιά ακριβώς;

β. πλακοστρώσεις... "Ανάδοχος του έργου εμφανίζεται ένας κύριος Κων/νος Ψαρράς. Τα ερωτήματα είναι τα ίδια: τον γνωρίζετε; Έχετε κάποια σχέση μαζί του; Και αν ναι ποιά ακριβώς;

Τι λες μωρέ Παπαχρήστο! Είσαι τρομερός ρεπόρτερ! Πώς τα ανακάλυψες όλα αυτά βρε παιδί μου; Εσύ δεν πιάνεσαι! Με κόλλησες στον τοίχο! Ξέρεις τι δημοσιογραφικό ...λαυράκι έβγαλες; Τύφλα να ‘χουν μπροστά του οι αναθέσεις των τεσσάρων υποβρυχίων και οι προμήθειες της Siemens! Αφού σκέφτομαι μήπως πρέπει να ...φύγουμε στο εξωτερικό, πριν αποκαλύψεις κι’ άλλα! Συνέχισε την …έρευνα γύρω απ’ αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται να πάρεις και το βραβείο Πούλιτζερ!

Ας δοκιμάσω λοιπόν βρε Παπαχρήστο να απαντήσω στα …αμείλικτα ερωτήματα της "δημοσιογραφικής" σου έρευνας. Ο πρώτος λοιπόν είναι γαμπρός μου, σύζυγος της κόρης μου και ο δεύτερος είναι γιός μου. Είναι πολιτικοί μηχανικοί του Ε.Μ.Π. από το 1996 (Το Ε.Μ.Π ξέρεις γιατί το γράφω) και δουλεύουν ΤΙΜΙΑ στη Νάξο για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Αυτό το ξέρουν καλύτερα από τους πληροφοριοδότες σου, οι συνάδελφοί τους και οι υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζονται εδώ και 15 χρόνια.

Τι έπρεπε δηλαδή να κάνουν μετά την εκλογή μου για να ικανοποιήσουν την επιλεκτικά …ευαίσθητη ηθική των πληροφοριοδοτών σου; Να αλλάξουν επάγγελμα, να μεταναστεύσουν ή να καταθέσουν τα πτυχία τους και να συχνάζουν στα κομματικά γραφεία του Πασόκ, για να πάρουν καμιά "δουλειά" ή καμιά χαριστική επιδότηση; Θαρρείς πως είναι σαν τους κρατικοδίαιτους, βολεμένους, ημιμαθείς και τεμπέληδες πληροφοριοδότες σου, που ακόμα και οι σοβαροί ομοϊδεάτες σας τους έχουν απαξιώσει και τους έχουν απομονώσει στη ναξιακή κοινωνία;

Εν πάσει περιπτώσει δεν μετανάστευσαν. Συνέχισαν να δουλεύουν στο νησί και ανέλαβαν όπως και άλλοι συνάδελφοί τους έργα από το δήμο. Φυσικά εσύ αφήνεις θολά (κατά το ίδιόν σου) υπονοούμενα για "αξιοκρατικά κριτήρια" και "νόμιμες διαδικασίες". Αν οι πληροφοριοδότες σου ...ανακάλυψαν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση που έγινε από τις υπηρεσίες του δήμου προς αυτούς, να στο αναφέρουν για να μας το πεις, μιας και εκείνοι δεν τολμούν να το πουν δημοσίως εδώ στη Νάξο. Μάλιστα για να διευκολύνω εσένα και τους φίλους σου, αν θέλετε μπορώ να σας ...ενημερώσω για την υπόλοιπη οικογένειά μου, ώστε να κάνετε πιο ολοκληρωμένη ..."έρευνα"!

3. Υστερόγραφα!

Πόσα υστερόγραφα έγραψες πια βρε Παπαχρήστο; Ας τα πιάσω ένα-ένα:

Υ. Γ. 1: Καλά αυτό είναι... μνημείο εθνικής ευαισθησίας και αυτοκριτικής! Διότι αφενός μας συγκινεί το όψιμο ενδιαφέρον σου για το που βρίσκεται η χώρα, αφετέρου μας θυμίζεις ότι εσύ είσαι το αντιπροσωπευτικότερο "μοντέλο" από αυτούς που άσκησαν κάθε μορφής εξουσία την προηγούμενη 40ετία!

Υ.Γ. 2: Παρ’ όλο που τα ελληνικά μου είναι (λόγω επαγγέλματος) μέτρια και της δεκαετίας του 1950, θα ήθελα κατ’ αρχήν να σου πω ότι όταν κάποιος "τρίβετε στη γκλίτσα του τσοπάνη", το "ται" γράφεται με "αι" και όχι με "ε"! Το πιθανότερο βέβαια είναι να πρόκειται για αβλεψία. Εκτός κι αν έχει σχέση με το "φαντάζομαι και υποθέτω" που γράφεις πιο πάνω και με τις παροιμίες που αναφέρεις στην αρχή, οπότε...

Με ρωτάς μωρέ Παπαχρήστο, αν "επιμένω" στην πρότασή μου να ψάξεις ό,τι και όπου θέλεις για μένα. Όχι μόνο επιμένω, αλλά και σε προκαλώ να το κάνεις. Και μη νομίζεις ότι έχω ψευδαισθήσεις ή ότι είμαι αφελής και αιθεροβάμων αν και "καπάτσος επαρχιώτης". Ξέρω ότι έχεις από πίσω σου τέτοια δύναμη, που μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Ένα …μικρό δείγμα της "δύναμης" αυτής είναι και το εξής γεγονός: Το πρώτο δημοσίευμα το έγραψες στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου 2011. Την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011, το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (από τίτλους πάμε καλά), έδωσε στον επιθεωρητή - ελεγκτή Δ.Δ. κ. Σουλιώτη Κων/νον "Εντολή διενέργειας επιθεώρησης - ελέγχου", με αντικείμενο "... τα διαλαμβανόμενα σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με ημερομηνία 30-31 Ιουλίου 2011, σύμφωνα με το οποίο αντιδήμαρχος του ως άνω Δήμου..." κτλ. Η σπουδή με την οποία κινήθηκε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης υποδηλώνει είτε ότι ο Ειδικός Γραμματέας σας κ. Αριστείδης Μπουρδάρας εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα, είτε ότι η "εντολή" από τη ..."δύναμη" έπεσε σε ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ μήπως και …φύγω στο εξωτερικό!

Εννοείται ότι ο ελεγκτής κ. Κων/νος Σουλιώτης την επομένη κιόλας, 2 Αυγούστου 2011, έστειλε προς τον ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ σχετικό έγγραφο με θέμα "Αναζήτηση στοιχείων"!

Όσοι διαβάζουν τις γραμμές αυτές ξέρουν καλά ότι για παρόμοιες υποθέσεις που γράφονται κατά δεκάδες στις ημερήσιες εφημερίδες, η υπηρεσία αυτή ενεργεί όχι σε μία, αλλά σε περισσότερες από 101 ημέρες! Ωστόσο στο δικό σου δημοσίευμα, ενήργησαν αστραπιαία. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Έχεις συνεπώς τη "δύναμη" με το μέρος σου και το ξέρω καλά! Αν φυσικά η δύναμη αυτή σ’ αφήσει μόνο σου, δεν ξέρω πόσα από τα ψέματά σου θα μπορείς να γράφεις. Ενώ γνωρίζω λοιπόν τη "δύναμη" που σε στηρίζει (αν σε στηρίζει) δεν πρόκειται να πτοηθώ. Όχι γιατί είμαι παλληκάρι, αλλά γιατί παρόλο που μπορείς να με πλήξεις σε όλα τα επίπεδα με συκοφαντίες, με χαλκευμένα στοιχεία, με ψευδομαρτυρίες και με τόσα μέσα που διαθέτουν παρόμοια συγκροτήματα, δεν μπορεί να με πλήξεις στο ένα και μοναδικό επίπεδο που με ενδιαφέρει: το ηθικό. Βλέπεις εμείς οι "καπάτσοι επαρχιώτες’ έχουμε κι άλλους τρόπους να αξιολογούμε το ...φιλότιμο. Κι όπως μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου το φιλότιμο ή το έχεις από τότε που γεννήθηκες ή δεν το έχεις! Δεν αποκτάται με ...μαθήματα!

Υ.Γ.3: Βρε Παπαχρήστο, έχω εντυπωσιαστεί όχι μόνο με την ενδελεχή "δημοσιογραφική" σου έρευνα αλλά και με τη σχετικότητα που έχουν τα σχόλιά σου με το θέμα. Αντί να "φαντάζεσαι" (πάλι) διάφορα, σχετικά με το ποιος θα δημοσιεύσει τι, θα ήταν καλύτερα να φροντίσεις να δημοσιεύσεις εσύ σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία (λέμε τώρα) την απάντησή μου στο μέσο που εσύ δημοσίευσες τα ψέματα και τις ανακρίβειές σου.

Τέλος, μην νομίζεις μωρέ Παπαχρήστο ότι θα πέσω σε κατάθλιψη επειδή με "αγνοείς παντελώς". Διότι αφενός ξέρω ποιοι είναι αυτοί τους οποίους λαμβάνεις υπ’ όψιν σου (αλλοίμονό μου αν τους έμοιαζα) και αφετέρου ξέρω τη γνώμη των περισσοτέρων συμπατριωτών μου για μένα, ανεξάρτητα από πολιτικές παρατάξεις. Και στο μικρόκοσμο της ...επαρχίας που ζούμε, αυτό για μένα είναι το παν.

Χωρίς τιμή

Απόστολος Κ. Ψαρράς "


Παραθέτουμε και την επιστολή την οποίαν απαντά ο Α.ψαρράς

"Αγαπητέ κύριε,

είναι προφανές οτι το ήθος και η αγωγή μου δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω στο ίδιο ύφος με της επιστολής σας. Συνήθως, μάλιστα προκειμένου για δημοσιεύματα μου, δεν απαντώ, επειδή ακριβώς θεωρώ οτι ο "θιγόμενος" έχει το δικαιωμα να διατυπώσει τη θέση του χωρίς περιορισμούς και ανταπαντήσεις.

Κάνω μια εξαίρεση για την δική σας περιπτωση, γιατι είστε ακριβώς εκείνο το είδος του ανθρώπου που αποστρέφομαι- ο καπάτσος επαρχιώτης που μεγαλοπιάνεται γιατί ολα (πιστεύει οτι) τα ξέρει, και που (νομίζει ότι) μπορει να βάλει τα γυαλιά στον οποιονδήποτε του ασκεί κριτική, επειδή γράφει στα παλιά του τα παπουτσια τους νόμους και την ηθική, κι επειδή θεωρεί οτι στο μικροκοσμο του χωριου του οι νομοι που ισχύουν για την υπολοιπη Ελλάδα, εκεί δεν έχουν την παραμικρή ισχύ.

Επισης, επειδή ειναι και δεξιός, και κουβαλάει μέσα του όλα εκείνα τα σύνδρομα της παραταξής του, θεωρεί πως το νόμιμο κατά περιπτωση είναι και ηθικό, κανόνας που έδωσε την ευκαιρια στα κάθε λογής λαμόγια (κουμπάρους, κολλητούς, συγγενείς, φίλους και γνωστούς) να επιδράμουν κατά του κράτους την περιοδο 2004-2009 και να δηώσουν την κρατική περιουσία- για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Αγαπητέ μου, αφού σας αρέσουν οι παροιμιες, θα σας παραθέσω κι εγώ μερικές: "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθει ο νοικοκυρης" για παράδειγμα ή "ο ψευτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" και άλλες πολλές.

Επι της ουσιας τώρα:

1. στο "Διαύγεια" υπάρχει απόφαση για την πληρωμη του ποσου των περιπου 50. 000 ευρώ στο ονομα Απόστολος Ψαρράς. Προκειται για άλλον; Υπάρχει άλλος Ψαρράς εργολάβος στη Νάξο; Είναι κάποιος που σας υποδύεται; Σας αντιγράφει; Πολυ θα ήθελα να έχω μια απάντησή σας.

2. στις 17/3/2011, ο δήμος Νάξου αναθέτει προφανώς με αξιοκρατικά κριτήρια, και φαντάζομαι αφου έχουν ακολουθηθεί υποθέτω ολες οι νόμιμες διαδικασίες ( διαγωνισμοί κ.λπ.) τα εξής δυο έργα:

α. πλακοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις στις περιοχές Γαλήνης-Εγγαρών-Κυνδάρου-Μελάνων- Ποταμιάς. Ανάδοχος του έργου είναι ένας κυριος Εμμ. Ι. Μαργαρίτης. Τον γνωριζετε; Εχετε κάποια σχέση μαζί του; Και αν ναι, ποιά ακριβώς;

β. πλακοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις στις περιοχές Αγ. Αρσενίου-Βίβλου-Σαγκρίου. Ανάδοχος του έργου εμφανιζεται ένας κυριος Κων/νος Ψαρράς. Τα ερωτήματα είναι τα ίδια: τον γνωριζετε; Εχετε κάποια σχέση μαζί του; Και αν ναι, ποια ακριβώς;

Αναμένω τις απαντήσεις σας, έστω και με το γνωστό, ανοίκειο ύφος σας, τόσο προσδιοριστικό για το ποιόν το δικό σας, αλλά και της παράταξης απο την οποια προέρχεστε.

Με τιμή

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Υ.Γ Θέλω να ξέρετε οτι δεν έχω κάτι μαζί σας προσωπικά. Δεν με ενδιαφέρετε καν, αγνοώ παντελώς και την ύπαρξη σας. Αν αναφέρθηκα στην περίπτωσή σας ήταν για να επισημάνω οτι αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να εκσυγχρονιστεί ποτέ- ακριβώς γιατί το πρόβλημα είναι ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος θεωρεί οτι μπορεί ακομη και τώρα που η χώρα είναι στον πάτο του βαρελιού να λειτουργεί με όρους της προηγούμενης 40ετίας...

Υ.Γ2 Στην πατρίδα μου, την Ήπειρο, συστήνουν συχνά σε κάποιον που πάει γυρεύοντας "να μη τρίβετε στη γκλίτσα του τσοπάνη". Τη θυμήθηκα διαβάζοντας την προτροπή σας να ενημερωθώ καλύτερα για σας, και ειδικότερα για το βίο και την πολιτεία σας. Αλήθεια επιμένετε;

Υ.Γ3 Φαντάζομαι οτι θα δώσετε αυτή την απάντηση προς δημοσίευση στον φίλο σας blogger τον οποιο επισης αγνοώ, αλλά πληροφορήθηκα την υπαρξη του, απο τις συγνώμες που ζητουσε απεγνωσμένα απο τον κ. Ραγκούση".

ΠΗΓΗ: naxosnews.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΟΙ ΨΑΡΡΟΓΛΥΦΤΕΣ ΜΑΓΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΡΕ ΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ?
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΤΟΣ ΝΑΞΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΝ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, Ο ΨΑΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ?
Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΑΡΡΑ?
ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ?
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

καποιος πρεπει να πει στους πολιτες για τα εξης:
1. ποιο ειναι το εργο που κατασκευασε ο ψαρρας.
2. αν εχει ολοκληρωθει το εργο.
3. ποιος αποφανθηκε οτι εχει καλως και το παρελαβε.
4. αν αυτοι που το παρελαβαν ειναι υφισταμενοι του στο δημο.
5. αν παρεληφθη το εργο χωρις να ολοκληρωθει και χωρις να "εχει καλως".
6. αν υπογραφηκαν τα ενταλματα πληρωμης χωρισ να εχει ολοκληρωθει το εργο.
κυριε σαν δημαρχε μαργαριτη ακους?
ποιος μπορει να δινει πιστη στα γαυγισματα του σκυλιου?
κυριε ανεβλαβη που υπογραφεις τα ενταλματα πληρωμης τι γινεται με το θεμα αυτο? και παρεπιπτοντως τι γινεται με τους αλλους απατεωνες που χρωστανε εκατομμυρια ευρω στο δημο και τον κατακλευουν? το θεμα το εκανες γαργαρα?
δημοτικοι αρχοντες ειστε εσεις με το ψαρρα μεσα η καρακατινες?
ειναι τυχαιο αραγε που στο νησακι που ειναι υπευθυνος αντιδημαρχος ο εντιμοτατος νεατερνταλ κυριος ψαρρας δεν αποδεχεται το ρολο αυτο ο τοπικος δημοτικος συμβουλος? για ποιο λογο? ωφεληθηκε σε κατι?
φοβαται?
ποιον και γιατι?
ντροπη βρωμοκοπριτες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕ ΒΟΘΡΕ ΠΑΜΦΑΓΕ
ΧΑΙΡΕ ΒΟΘΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΕ

Ανώνυμος είπε...

δειτε πολυ προσεκτικα τη μουρη και θα καταλαβετε την αβυσσο που βρισκεται απο πισω.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ, 2,5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΔΣΤΧΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά, εγώ έψαξα στα ΝΕΑ online να βρω τη δημοσίευση του Παπαχρήστου για τον Α. Ψαρρά και δεν βρίσκω σχετικό. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

λοιπον για ακουστε. ο μαρακης εδεινε δουλειες στο γιο του,και ελεγε οτι ηταν νονιμες. γαυγιζαμε ολοι. και ειχαμε δικιο. τωρα ο ψαρας δινει δουλειες στον γιο του και τον γαμπρο του. ειναι δυνατον; μαργαριτη τι κανεις; παιζεις με το κομπιουτερ; δρυμαλιτη που εισαι; γιατι δεν καταγγελεις; ειμαστε σωστοι; εγω εσκουζα για τις παρατυπιες εστω και νομιμες του μαρακη. αυτο θα κανω και τωρα. ειναι δυνατον ο υπευθυνος εργων του δημου να παραλαμβανει,ελεγχει γιο και γαμπρο; ελεος. ρουλα εσυ στο ραδιο τι κανεις; γιατι τους χαιδευεις; ειμαστε καλα ρε; ξυπνατε. αλλο νομιμο,αλλο ηθικο. δωστε δουλειες οπου θελετε οχι ομως σε συγγανεις. ντροπη. ναξιε κανεις διακοπουλες; γιατι δε μιλας; σου αρεσει αυτη η κατασταση; που ειναι η καθαρση φαρμακοποιε; γι αυτο σε ψηφισαμε οχι βεβαια γιατι ησουν εξυπνος η καπατσος. γιατι λεγαμε οτι ησουν τιμιος.

Ανώνυμος είπε...

κι ακομη δεν εχουμε δει τιποτα.
μας περιμενουν μεγαλες ... μπομπες.
οσο πιο αχρηστη ειναι η μεγαλη κεφαλη τοσο οργιαζουν ... τα οργια των οργιων

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις ο Μαρακης με τον Καραμανη απο την πολλη δοθλεια δεν πηγανε στο δικαστίριο και ο Δήμος θα πληρωσει για την ανύπαρκτη μελέτη του 1993 για τα σκουπίδια 120,000,00 Ευρω